Sikerrel zárta az ArTúr Fesztivál a harmadik napját is

Délután 5 órára érkeztek a gyermekek a Kenderkóc Népi játszóházba. Minden gyermek végig kísérhette a kenyérkészítés folyamatát, közben pedig más népi játékokat is kipróbálhattak. A számítógépes világban nagy öröm volt látni a gyermekeket, hogy mekkora mosollyal fogadták a hagyományos játékokat. Miközben a gyermekek jóízűen játszottak a lisztes játszóházban a Kaláka Együttes is megérkezett, akik 6 órától vették birtokba a színpadot. A gyermekekkel a szülők is együtt szórakoztak a ’69-ben alakult Kaláka Együttes műsorán.

artur4

artur2

Fél 9-től a Cimbaliband folytatta a közönség szórakoztatását, akik bemutatták milyen is a csibész cimbalom pop, vagy akár a népi hip-hop.

A közönség mindkét fellépőt hatalmas tapssal ünnepelte, így biztosak lehettünk abban, hogy jó választás volt e két zenekart Mezőtúrra invitálni.

artur1
artur3
A mai – pénteki – napon már több helyszínen zajlanak az események. 17:30-tól a Katolikus Templomban a Magyar Honvédség Bocskai István Lövészdandár Zenekarának koncertjére kerül sor. 18:30-től helyi előadóktól hallhatnak musicaleket a Református Templomkertben, őket pedig 20 órakor Feke Pál követi majd. Közben a víztorony alatti fesztivál színpad is elindul, 18:30-tól a The Heartless Aisha nyitja meg a színpad programjait, érkezik 19:30-tól a Magma, majd 20:30-tól a Memento nevű formáció. 22 órától a már sokak által várt Deák Bill Blues Band ad egy nagykoncertet, őket követően pedig a T-34 formáció zárja a fesztivál színpad pénteki programjait.

ArTúr Fesztivál és Túri Vásár 2015. augusztus 4-9. részletes program

Forrás: arTúr Fesztivál – Túri Vásár
Artúr Fest