A mai napon kezdetét veszi az ArTúr Fesztivál Mezőtúron

A mai napon kezdetét veszi az ArTúr Fesztivál Mezőtúron. 2015-ben is több helyszínen zajlanak programok; ezek a következőek: Közösségi Ház, Túri Fazekas Múzeum, Városi Galéria, Református templomkert, Katolikus templom, valamint a víztorony alatti fesztiválterület. A programok minden helyszínen, minden nap ingyenesek lesznek.

Kiallitas plakat

A Közösségi Ház nagytermében 2015. augusztus 4-én 17 órakor kerül sor a fesztivál megnyitóra, ahol Boldog István országgyűlési képviselő köszönti a megjelenteteket, majd Batta Attila Viktor alpolgármester megnyitja a hét programjait.

Fő szempont volt, hogy a helyi rendezvényen képviseltessék magukat városunk alkotói is, így a mezőtúri Nagyné Kollár Mária kerámiakészítő és családjának közös kiállítás megnyitója veszi kezdetét.17:10-kor a Közösségi Ház nagytermében. Az alkotások között találhatunk Mezőtúrra jellemző motívumokkal díszített dísz- és használati tárgyakat, „izniki” mintás falitányérokat, pálinkáskulacsokat, valamint fotókat.

18 órakor Thurzó Zoltán zongorahangversenyén vehetnek részt az érdeklődők. Thurzó Zoltán a „Classic Arts” Művészeti Egyesület elnöke, 2012 óra a Romániai Magyar Demokrata Szövetség Magyar Kultúra díjas művész.

20 órától a Kalungu Ütőegyüttes koncertje kezdődik a Túri Fazekas Múzeum udvarán. A zenekar célja a művészeti alkotás, valamint az ütőhangszeres zene népszerűsítése.

Az estét szabadtéri filmvetítéssel zárjuk. A Túri Fazekas Múzeum udvarán a Tüskevár című színes, magyar családi film 2012-es változata kerül levetítésre.

Várunk mindenkit szeretettel!

01keszflyer (Large)

Forrás: ArTúr Fesztivál – Túri Vásár