Beköltözünk Újbudára is!

Óriási érdeklődés mellett nyílt meg a Kossuth Kiadói Csoport ötödik könyvesboltja Budapesten, a Móricz Zsigmond körtéren.

Az örökös napsütést megidéző, Móricz Zsigmond nevét viselő boltot Spiró György író és Kocsis András Sándor a Kossuth Kiadó Zrt. elnök-vezérigazgatója nyitotta meg július 21-én, kedden délelőtt 11 órakor.

Moricz Zs konyvesbolt

Spiró György elmondta, hogy véleménye szerint manapság „divat” könyvesboltokat bezárni és könyvtárakat megszüntetni, ugyanakkor ez mindig is így volt. Példaként említette, hogy már az „ókori nagyok” munkáinak túlnyomó többsége is elveszett, az akkor felhalmozott tudásnak csupán a töredéke maradt az utókorra.

Az író Umberto Eco és Jean-Claude Carrière magyarul 2010-ben megjelent beszélgetéseit idézve, hangsúlyozta, hogy az „elektronikus alapú memóriatár” rendkívül sérülékeny és továbbra is a papíralapú információáramlás a legbiztonságosabb és a legtartósabb módszer. „ A könyv egészen páratlan módon képes az emberi tudást megőrizni”– fogalmazott Spiró György, majd hozzátette: majdnem mindegy melyik bolt mit árul, a lényeg, hogy könyv legyen. A Móricz Zsigmond Könyvesbolt megnyitása számára azt jelenti, hogy nincs minden veszve.

Új boltot, különösen könyvesboltot nyitni mindig nagy öröm. De nem csupán öröm, hanem kihívás is, különösen abban a piaci környezetben, amely ma a könyves szakmát érinti. A Kossuth Kiadói Csoport – az ország egyik legnagyobb kiadója – ismertté vált arról, hogy nem riad vissza a kihívásoktól, és a folyamatos megújulást, az innovatív megoldásokat, ötleteket tekinti üzletpolitikai alapelvének. Portfóliójával, kiterjedt értékesítési hálózatával a kultúra terjesztésének, a kulturált élet minőségének generátora kíván lenni.

Kocsis András Sándor több, az ünnepi alkalomhoz illő, több fontos bejelentést tett:

  • a nyitás napján és hetében minden könyv, hangoskönyv, magazin 30 százalék kedvezménnyel vásárolható meg és minden vásárló Móricz Zsigmond SÁRARANY című könyvét kapja ajándékba
  • Újbuda polgárai július 27-től egész évben, minden terméket 11 % kedvezménnyel vásárolhatnak meg a boltban, lakcímkártyájuk felmutatásával
  • A nyitás napjától a Kossuth Kiadói Csoport új vevőszolgálata a Móricz Zsigmond Könyvesboltban lesz elérhető

Ráadásként, örömmel tudatta, hogy a Kossuth Kiadó megint kitalált valamit és felállította Magyarország első könyvautomatáját, amelyből ugyancsak ezen a napon az Uzsoki Utcai Kórház aulájában már vásárolni lehet.

Az ünnepi köszöntők után egymást követték a neves szerzők – Bitó László, Kulka János, Makk Károly, Müller Péter, Spiró György, Radnóti Blanka, Szunyogh Szabolcs legújabb sikerkönyvének dedikáció és a gyerekek is birtokba vették a galérián kialakított gyerekkuckót.

A Móricz Zsigmond Könyvesbolt hétfőtől péntek: 10.00 -19.00 óra között, szombaton: 9.00 -14.00 óra között tart nyitva.

A könyvautomata

A könyvautomata, mint alternatív értékesítési módszer, a világ számos táján már nem újdonság, de nálunk az lesz!

Ha mostanság könyvet szeretnénk vásárolni, bemegyünk egy könyvesboltba, vagy az interneten megrendeljük. Most majd megtehetjük, hogy odalépünk az automatához, és nem vizet, újságot, csokoládét dob majd ki nekünk, hanem egy izgalmas krimit, romantikus regényt, mesekönyvet vagy szépirodalmat.

A Kossuth Kiadó ismert arról, hogy nem riad vissza a kihívásoktól, és a folyamatos megújulást, az innovatív megoldásokat, ötleteket tekinti üzletpolitikai alapelvének.

Portfóliójával, kiterjedt értékesítési hálózatával – öt könyvesboltjával – a kultúra terjesztésének, a kulturált élet minőségének generátora kíván lenni.

Most megint kitalált valamit. A gyártóval történt közös tervezés, fejlesztés után az Uzsoki utcai Kórház aulájában felállítja az első magyarországi könyvautomatát, amelyet július 21-től lehet tesztelni és vásárolni belőle.a kiadó tervei szerint a jövőben további könyvautomatákat fog különböző közösségi terekben felállítani.az automatákban mindig változatos kínálatból lehet választani.

Lesznek irodalmi, szórakoztató művek, krimik, bestsellerek, gyerekkönyvek, kvízkönyvek, díszkötéses klasszikusok és zenei Cd-k, amelyek – a bolti árhoz képest jelentős kedvezménnyel – egy gombnyomásra megvásárolhatók. a döntésben segít egy digitális kisképernyő, ahol böngészhetünk a könyvismertetők között.

A könyvautomata használata ugyanolyan egyszerű, mint az édesség-, vagy az italautomatáké. nem kell mást tenni, mint kiválasztani a könyvet, bedobni a papír- vagy fémpénzt, beütni a könyv alatt szereplő két számjegyű kódot, és az automata máris kiadja a kötetet és szükség esetén a visszajáró pénzt.

A csábítás trükkje? Meglehet, de néha olyan jó elcsábulni.

Forrás: Kossuth Kiadó