Pénteken kezdődik a Pápai Játékfesztivál

Számos játék, zenei és a sportprogram, valamint kézműves vásár várja az érdeklődőket a 25. Pápai Játékfesztiválon péntektől vasárnapig, ezzel párhuzamosan rendezik meg az első Pápai Cseh Sörfesztivált – tájékoztatta hétfőn az MTI-t a programot szervező Jókai Mór Művelődési Központ szakmai csoportvezetője.

Bognárné Novák Ilona elmondta, hogy a 25. alkalommal meghirdetett fesztiválon a Várkert ”játékvárossá” változik, szombaton és vasárnap szabadtéri kreatív és mozgásfejlesztő játékok, óriás méretű társasjátékok, népi játékok és kézműves játszóház várja a családokat.

Krumplinyomdázásra, fűszerszaglászásra, kukoricamorzsolgatásra hívjuk a legkisebbeket, akik a tejfeldolgozás történetével is megismerkedhetnek, de bőséges lesz a zenei kínálat is, a gyermekeket Kovácsovics Fruzsina szórakoztatja, és Szinetár Dóra is színpadra lép – foglalta össze a szervező.

Hozzátette: az idősebb korosztály is bőven talál programot a fesztivál napjaiban, hiszen szombaton birkózó és világklasszis kerékpáros bemutató lesz, és megrendezik az első Pápai Volkswagen Konszern találkozót is.

Esténként koncertek várják a kikapcsolódni vágyókat, pénteken a Tankcsapda zenél, szombaton a Heven Street Seven és a Kiscsillag zenekarok után retro utcabálon szórakozhatnak B. Tóth Lászlóval, vasárnap pedig a Csík zenekar muzsikál – fejtette ki a programot szervező intézmény szakmai csoportvezetője.

A játékfesztivállal egy időben zajlik a Pápai Cseh Sörfesztivál az Esterházy-kastély udvarán, ahol nappal sramli zene mellett, este pedig régi filmeket nézve szórakozhatnak a látogatók – mondta Bognárné Novák Ilona.

Népi kézművesek kirakodóvására színesíti a kínálatot és több kiállítás is nyílik a rendezvény ideje alatt, péntektől a fizika csodái címmel interaktív tárlat valamint bélyeg – és makettkiállítás is látható – foglalta össze a szervező.

Forrás: MTI