Programok május utolsó hétvégéjén a Duna-Dráva Nemzeti Parkban

Május utolsó hétvégéjén három programra várják a természetkedvelőket a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai.

A régi Duna nyomában
Gemenc északi részén az egykori Duna medre és az élő Duna mentén vezet a kirándulás. Láthatjuk, hogy a szabályozás következtében miként változott meg a táj képe és a Duna folyása. Érintünk mellékágakat, élő folyót és holtágat egyaránt. A Forgó tónál vízimadár megfigyelésre nyílik lehetőség, de megtekintjük Gemenc egyik utolsó fás legelőjét, a Bezerédi síkot is. A túra során megismerhetjük Gemenc növény- és állatvilágát, a jellegzetes ártéri tájat.

Művészet a természetben
A Nagyharsányi Szoborpark története 1967-ig nyúlik vissza. A kezdeti években hazai pályakezdő művészeket hívtak meg, majd később külföldi szobrászok is bekapcsolódtak az alkotó munkába. A környékből származó kőből, a lehető legtágabb műteremben, a szabad ég alatt készült művek szinte életre kelnek a szoborparkban, a felhagyott kőbánya a műalkotások igazi otthonává vált.
A Nagyharsányi Szoborparkban tett sétán a műalkotások szimbólumait, a szobrok keletkezésének körülményeit egy óra időtartamú vezetésen ismerhetik meg az érdeklődők.

Matula bácsi és Tutajos kalandjai a Boki-Dunánál
Bábos foglalkozás a gyerekeknek a Boki-Dunánál. Matula, az öreg halász bevezeti Tutajost a halászok mindennapi életébe. A program során a gyerekek bábok segítségével ismerkedhetnek meg a Duna menti tradicionális halászati eszközökkel és azok használatával. A bábozás után játékos feladatokkal és kézműves foglalkozással kerülünk közelebb a vízi élővilághoz.

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt a programokra!

Forrás: Duna-Dráva Nemzeti Park