Argo Vals Budapesten – északi zene az Aurórában

Argo Vals zeneszerző és gitáros a fiatal észt zenészgeneráció egyik legígéretesebb képviselője. A belső rezdüléseket tükröző, egyszerre finom és sodró akkordok hamisítatlan északi hangulatot ígérnek budapesti koncertjein, április 24-én a Kis Könyves Éjen és április 25-én este, az Aurórában!

Argo Vals

Argo Vals

Lassú, súlyos dallamok Tarr Béla-féle hosszú gyaloglásokhoz, nevető hangszikrák, felsíró gitárok születéshez, kavargó, egyszerre erőteljes és lágy hangokkal átitatott hangulatok sodró, szerelmes filmekhez – ezekről mesélhetnek Argo Vals szavak nélküli hangfestményei.

A fiatal észt zeneszerző, gitáros 2006 óta veszi fel saját, elektronikával fűszerezett, instrumentális műveit, melyekkel időről-időre élő koncerteken is megörvendezteti a hallgatóságot. A belső rezdüléseket tükröző, egyszerre finom és sodró akkordok hamisítatlan északi hangulatot ígérnek a budapesti koncerten. Argo hazájában több zenei formációban is aktív, emellett számos televíziós műsor, film és táncelőadás zenéjét szerezte. Eddig négy lemezt adtak ki a közreműködésével, debütáló szólóalbuma a „Tsihcier” 2012 decemberében jelent meg, melyet 2013-ban jelöltek az év indie/rock albumának járó díja. Második szólólemeze 2015 júniusában várható.

Argo Vals április 24-én érkezik Budapestre a Magyarországi Észt Intézet vendégeként, hogy a Kis Könyves Éjen egy rendhagyó könyvbemutató keretein belül mutatkozzon be a budapesti zene- és irodalomkedvelő közönségnek. A Breviáriumok éjszakája – Válassz színt, válassz szerzőt! címet viselő esten a kortárs észt irodalom legjavát kíséri a szövegekre hangolt, effektekben gazdag, improvizatív gitárjátékkal, szombaton pedig az Auróra nagytermében ad szólókoncertet.

Kis Könyves Éj Argo Valsszal:

Argo Vals koncertje az Aurórában:

http://soundcloud.com/argovals

Forrás: Mamazone