Joachim Trier versenyben Cannes-ban!

A Vertigo Média nagy örömmel jelenti be, hogy Joachim Trier Louder than Bombs című filmjét beválogatták az idei cannes-i versenyprogramba. Trier alkotása mellett Barbet Schroeder Amnézia című filmjének is Cannes-ban tartják a világpremierjét. A Louder than Bombs-t hatalmas várakozás előzi meg a francia filmfesztiválon.

Ma délelőtt bejelentették a cannes-i versenyprogramot. A május 13-24-e között megrendezésre kerülő 68. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjába meghívást kapott Joachim Trier, aki a Louder than Bombs című filmjével az Arany Pálmáért indul versenybe.

A norvég Joachim Trier – aki egyébként távoli rokona a dán rendezőfenomén Lars von Trier-nek – legutóbb az Oslo, augusztus című filmjével az Un Certain Regard szekcióban versengett. Mostani, Louder than Bombs című, sokak szerint máris Oscar-esélyes alkotása a rendező első angol nyelvű filmje, olyan világsztárok főszereplésével, mint Jesse Eisenberg (Social Network – A közösségi háló, Szemfényvesztők, A hasonmás), Gabriel Byrne (Közönséges bűnözők, A halál keresztútján), Amy Ryan (Birdman, Hideg nyomon, Szupercella) és Isabelle Huppert (Szerelem, A zongoratanárnő). A történet szerint egy híres háborús fotós (Huppert) halála után három évvel egy fotókiállítás alkalmából hosszú évek óta először találkozik a csonka család, a férj (Byrne) és két fia. Aztán egy családi titok felborítja mindannyijuk életét. A Louder than Bombs várhatóan decemberben kerül a magyar mozikba.

Gálavetítésen (Special Screening) mutatják be Barbet Schroeder Amnézia című filmjét. Az Oscar-jelölt rendező, aki korábban olyan filmeket készített, mint A szerencse forgandó és az Egyedülálló nő megosztaná, hét év szünet után készített ismét játékfilmet. Az Amnézia várhatóan nyáron kerül a magyar mozikba.

A Vertigo Média továbbra is elkötelezett híve az értéket képviselő, díjnyertes moziknak, és többek között az elmúlt két év Arany Pálma-nyertes filmjét (Adéle élete 1-2. fejezet, Téli álom), valamint az idei cannes-i fesztiválon a zsűrielnöki posztot betöltő Coen-testvérek legutóbbi, Llewyn Davis világa című filmjét is bemutatta a magyar mozikban.

Forrás: Vertigo Média