Tizenhárom nyári színházi előadást mutatnak be az Egervári várkastélyban

Tizenhárom színházi előadást mutat be nyáron a Turay Ida Színház Egerváron, a Nádasdy-Széchényi-várkastélyban. Az előadások sora június 18-án, Kálmán Imre Cigányprímás című operettjével kezdődik el.

A műsortervet a nézők kívánságait figyelem bevéve, a nyári esték hangulatához igazodva állították össze: így lesz vígjáték, zenés játék, operett és bemutatnak egy retro musicalt is – tájékoztatott a Turay Ida Színház alapító igazgatója Egerváron, a hétfői sajtótájékoztatón.

Az Anconai szerelmesek című zenés komédia díszleteként a színpadon egy olasz kisvárost építenek fel. A programsorozat keretében bemutatják a Hunyadi Sándor novellája alapján készült, A vöröslámpás ház című darabot, ezt a Maláji lány és a Csak kétszer vagy fiatal című vígjátékok követik – sorolta Darvasi Ilona.

Hozzáfűzte: különleges színházi produkciónak ígérkezik a Charley nénje című zenés vígjáték. A Brandon Thomas száz esztendővel ezelőtt írt eredeti szövegkönyvéből készült színpadi művet teljesen új feldolgozásban, új szöveggel, zenével és dalszöveggel állították színpadra. A műsoron szerepel Huszti Péter Sárból napsugárból című előadása is, amely a színházról, pályatársakról fogni szólni.

Az elmúlt évben nagy sikerrel bemutatott, Csakazértis szerelem című retro musicalt a közönség kérésére idén ismét műsorra tűzik. A programsorozat augusztus elsején néptánc gálával, a Zala és a Csepel Táncegyüttes közös bemutatójával zárul.

A Turay Ida Színház Déryné hagyományait követve járja az országot, így Egervárra azokkal a produkciókkal érkezik a társulat, amelyek a legnagyobb sikert aratták – hangsúlyozta Darvasi Ilona.

A szerepeket neves színészek játsszák: többek között Mikó István, Csere László, Hűvösvölgyi Ildikó, Bregyán Péter, Keresztes Ildikó, Nemcsák Károly, Egri Márta, Détár Enikő, Nyírő Bea, Xantus Barbara, Nagy Gábor lép színpadra. A Cigányprímás című operettben Suki István – a Rajkó zenekar vezető prímása – és zenekara kíséri az előadást.

Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere a zalai megyeszékhely és az egervári önkormányzat közötti együttműködésről beszélt. A város mintegy 2,5 millió forint fordít arra, hogy a zalaegerszegi polgárok díjmentesen, illetve kedvezményekkel látogathassák a várkastély programjait. A gazdasági és kulturális kapcsolatok erősítésével mindkét település turisztikai és idegenforgalmi vonzereje növekedhet – hangsúlyozta. A tervek szerint Egervár és Zalaegerszeg között kerékpárút is épül.

Gyerkó Gábor, Egervár polgármestere emlékeztetett: az elmúlt évben az egervári fesztiválsorozaton tízezernél több, a térségben élő család vett részt.

Zsuppán Beáta sajtófőnök azt mondta: a következő esztendőkben a családok szórakozását helyezik előtérbe a várkastélyban. Két hónapon belül új szálláshelyeket adnak át, május utolsó hétvégéjén gyermekfesztivált, augusztus végétől szeptember közepéig pedig őszköszöntő fesztivált tartanak.

Forrás: MTI