EFOTT: jövőre ismét Velencén lesz a találkozó

Három év után jövőre újra Velencén rendezik az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozóját (EFOTT), amely jubilál, ez lesz a 40. fesztivál. 2015. július 14. és 19. között a Velencei-tó partján az EFOTT házigazdája az Óbudai Egyetem lesz.

„Visszatérünk Velencére, ahol 2012-ben volt már EFOTT. Az üdülőterület remek természeti adottságokkal rendelkezik, kiránduló célpontnak kiváló, de az egyéni-, a csapat- és extrémsportok szerelmesei is találnak programot maguknak. Minden adott ahhoz, hogy az esti koncerteket széles spektrumú nappali programkínálattal egészítsük ki” – idézte Maszlavér Gábor fesztiváligazgatót a szervezők által az MTI-hez pénteken eljuttatott közlemény.

Mint elmondta, a fesztiválozók kérdőíves megkérdezése alapján kiderült, hogy kedvelik, ha az EFOTT tóparti helyszínen zajlik. „Velence előnye az is, hogy mind tömegközlekedéssel, mind autóval könnyen megközelíthető. Máskor szinte mindig nulláról indítjuk a szervezési feladatokat, de mivel Velencén három éve táboroztunk le utoljára, még frissek a tapasztalatok, amelyeket átültethetünk a 2015-ös EFOTT-ba” – tette hozzá Maszlavér Gábor.

Az idei miskolctapolcai EFOTT 91 ezer látogatót vonzott, a 2012-es velencei fesztiválon 86 ezer résztvevő volt.

Idén Miskolctapolcán, tavaly Zánkán tartották az EFOTT-ot, Magyarország legnagyobb hallgatói buliját, amelyet 1976 óta rendeznek meg. Az első a Pécs melletti Abaligeten volt, az elmúlt években Debrecenben, Dunaújvárosban, Baján, Orfűn, Szolnokon és Velencén is volt EFOTT.

Forrás: MTI