Jégvarázs Fesztivál lesz a hétvégén, Szegeden

Jégbe öltözik Szeged belvárosa a hétvégén; az első Jégvarázs Fesztiválon minden megtalálható lesz, ami a fagyott vízből van – mondta el a fesztivált szervező Starlight Rendezvény & Marketing Stúdió munkatársa szerdán az MTI-nek.

Kiss Balázs kifejtette: jeges meglepetésekkel és nemzetközi jégszobrász különítménnyel várják az érdeklődőket. Lesz extrém láncfűrészes jégszobrász-show, interaktív jégfaragás, hóesés-szimulátor, amelyből akár piros hó is eshet és jeges gasztronómiai különlegességek.

 A Jégvarázs Fesztiválon 200 négyzetméteres, ingyen használható műjégpályát építenek a Klauzál térre, amely csütörtök délben nyitja meg a kapuit és vasárnap estig használható. A korcsolyázás szerelmesei a fesztivál koncertjeit a késő esti órákig élvezhetik a színpaddal szemben felállított, fényekkel megvilágított pályán.

A négynapos programsorozat csütörtökön délután koncerttel kezdődik, majd este M. Tóth Zsolt jégszobrász és csapata látványos show-jával folytatódik. Beindul az Eszkimó Tv, amely a helyszíni eseményeket tudósítja, miközben jeges meglepetéseket kóstolhatnak a kilátogatók a jégpoharakból és jégtányérokból. Este – Szegeden először – élő koncerten lép fel a The Biebers. A hangulatot lézershow fokozza egész hétvégén.

Pénteken több koncerttel várják a Szegedre látogatókat szervezők. Fellép Varga Viktor és a Hősök is, miközben jégpohárban kóstolhatja a közönség az ország legjobb pálinkáit és téli söreit. A kulináris élvezetek rajongóit többek között erdélyi medvepörkölttel, szarvaskolbásszal és autentikus cigány ételekkel várják. Az édesszájúak a Csokoládé Múzeum jóvoltából megismerkedhetnek a csokoládé-készítés fortélyaival.

Szombaton a zenei programok mellett, interaktív jégszobrászaton vehetnek részt a vállalkozó kedvű kicsik és nagyok, és M. Tóth Zsolt ismét színpadra lép. Az estét karácsonyi chillout és lounge dallamok, valamint a New Level Empire játéka teszik hangulatossá.

Vasárnap az Eszkimó Tv a fesztivál legjobb pillanataiból válogat adásában. A közönséget a karácsonyi kézműves csokoládégyár várja, majd a Gypo Circus zenéjére táncolhatnak a vendégek.

Forrás: MTI