Az új összművészeti esemény sikerrel indult. Tudjuk, mit csinálsz vasárnaponként!

Maguk a szervezők sem hiszik el, mennyi embert csábít a hetente megjelenő összművészeti agora. A Bálnában vasárnaponként rendezett Antik Placc egyelőre siker. Az ötletgazdák szerint ez még csak a kezdet, mert elkötelezettek amellett, hogy az idelátogatók csak olyan alkotásokkal találkozzanak, amelyek a magas minőséget képviselik, akár antikvitásról, akár a kortárs kreatívok műveiről, lakberendezési ötletekről vagy újabb újabb restaurátor bemutatkozásáról legyen szó.

placc1

placc5A Placc egy vásár, de az igazi varázsát az adja még, hogy közösségi térként is nagyszerűen funkcionál. Ha megpihennénk a vásárlás közben, mindig beszélgethetünk egy jót az eladókkal vagy a többi érdeklődővel, mialatt a Placc színpadon színvonalas akusztikus élőzene szól többször is a nap folyamán. Amíg a szülők kincsekre vadásznak, addig a gyerekek sem unatkoznak: a Fabrika Műhely felügyelete alatt önállóan készített kézműves tárgyaikat adhatják el a játszópiacon.

placc4placc7

Ekkora sikerre nem is gondoltunk. A kiállítók is mosolyogtak és a vendégek is élvezték – mondják a szervezők. A vasárnaponként visszalátogatók mellett felbukkanó új arcok jelzik, hogy az Antik Placcosok valamit nagyon eltaláltak. Pihenni sincs idejük: a cél a színvonal emelése, és úgy tűnik, ebben mindenki partner. A piactér ugyanis egyaránt kínál a kiforrott, régi értékek kedvelőinek egyedi darabokat, de utat mutat azoknak is, akik fogékonyak az új stílusokra. A hiánypótló eseményen szakértőktől leshetik el hétről hétre a művészeti vagy lakberendezési fortélyokat, amelyekkel máshol nem találkozni. Az Antik Placc hidat képez régi és új között, miközben minden vasárnap egyedi élményekkel gazdagítja a látogatóit.

November 2. vasárnap, a vásár egyéb programjai:

A Placc bemutatója: Az Asztalom blog – Nemes Gergely Erika – Bútorfelújítást, bútorfestést vállalok
antikolás bohém, vintage, lakberendezés

A gyerek kézműves foglalkozást tartja: Fabrika Műhely

Érdekesség: Sebestyén Zoltán Mucius művész eredeti egy darabos példányon, egy öreg írógépen: Vers helyben írva, szemére szabottan, töltőtollal aláírással és rajzzal.

A Placc zenei színpadán:
10:30 Roma Hungarikum
12:30 Cape Diem
14:30 Upor András
16:30 Duende

Az Antik Placc Facebook oldala

Antik Placc az Instagramon

Forrás: Antik.hu, Antik Placc