De a láz itt van még! – Szőke Péter Jakab kiállítása

Elmerülünk a világ dolgaiban, a tiszta gondolatok és szabad érzések morzsáit felszedik a város galambjai. De ha megállsz egy pillanatra és időd poharából nem öntözöd vizedet, a szádhoz emeled és megízleled saját szabadságodat, megérzed, hogy van más is az eléd rakott büdös italokon kívül. Csak a művészet, az ismeretlen szövetséges az, aki segít feléleszteni a lángot,  hogy világosban lásd saját érzéseidet, hogy megmelegedj álmaid tüzénél.
“Beteg a város, a folyó ég, de a láz itt van még!”

Szőke Péter Jakab - Ősz

Szőke Péter Jakab – Ősz

A művészről:
Született 1972-ben Salgótarjánban, ott élt családjával a középiskola befejezéséig. Édesanyja fényképész műtermében kapta gyermekkori élményeit képekről, munkáról, szabadságról. Sokat rajzolt, szerette a színes képregényeket, később forgatott könyveket festményekről. Építésznek tanult és lett, dolgozott Budapesten tíz évig, csarnokokat épített. Munka mellett rajzolt, festett. 34 évesen szabad művészként dolgozott tovább, tanult Berkes András műtermében. Festészetben életre és barátokra talált, dolgozik  műtermében és művésztelepeken. Részt vesz hazai és külföldi kiállításokon munkáival. Ma Wekerlén él feleségével és gyermekeivel.

“Alakjaimat a valóságból merítem, formálom és keresem a színeiket addig, míg meg nem találom. Elindít egy emlék, egy látott pillanat, egy zene vagy egy gondolat. Mikor eldöntöttem milyen történés, alak fejezi ki legjobban azt, amit szeretnék, vázlatokon kitalálom a kompozíciót, vászonra viszem és a színekkel, a színek ritmusaival megadom a kép hangulatát, amelyet szeretnék átadni.
Nem a valóságot festem, mégis igazabbul adják vissza képeim azt, átformálva, más színbe öltözötten, engedve szabadon gondolataimat és érzéseimet őszintén játszani.”

De a láz itt van még! – Szőke Péter Jakab kiállítása
Megnyitó időpontja: Szerda, 2014. október 29. 17-19h
Helyszín: PALOMA, 1053 Budapest, Kossuth Lajos utca 14-16. félemelet
Nyitvatartási idő: H-P: 11-19 és Szombat: 11-15, Vasárnap: zárva
A kiállítás megtekinthető 2014. november 17. 19:00-ig.
Fb event: https://www.facebook.com/events/696641223768342/

Forrás: PALOMA