Koreai Kulturális Est – A Pocheon Folk Art Company előadása

Időpont: 2014. október 31. 19 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ, Bp. XII., Csörsz u. 18.

Az Együttes

A Pocheon Város Népművészeti Együttest 2013-ban a régió tradicionális néptáncainak és népzenéjének reprezentálása céljából hozták létre. A társulat nevéhez már több előadás bemutatása is fűződik, így az Ezer Fény, a Muak (tánc és zene), vagy a Hét barát egy Hölgy szobájában. Darabjaik minden korosztály tetszését elnyerik, férfiak és nők egyaránt kedvelik és mivel kisebb városokban is turnéznak, mindenki számára elérhetővé teszik műsoraikat. Az együttes 2012-ben megnyert egy, a Külügyminisztérium által indítványozott művészeti versenyt, mely külön előadást mutatott be a Korea és Kína közötti diplomáciai kapcsolatok 20. évfordulójára, valamint képviselte Koreát a Kambodzsában rendezett Ázsiai megállapodást ünneplő rendezvényen.

2013-ban megjelent az együttes a Flower Expon részt vett a Pocheon város és a kínai Goyang város csereprogramban, mely a két város 600 éves történelmét ünnepelte, valamint fellépet Hangzhou-ban.

2014-ben a formáció külföldön való bemutatására kerül sor, így színpadra lépnek Oroszországban, Hong Kong-ban, Kínában, Spanyolországban, Magyarországon, hogy bemutassák a koreai kulturát szerte a világon.

A programon való részvétel ingyenes, azonban előzetes regisztrációt igényel, amelyet a koreaikultura@koreaikultura.hu email címen tehetnek meg az érdeklődők.

Program Koreai Kulturális Est

Poszter

Forrás: Koreai Kulturális Központ

 

,