Őszi nyüzsgés a Gödöllői Királyi Kastélyparkban

A Múzeumok Őszi Fesztiválja országos rendezvénysorozathoz kapcsolódva október 18-án (szombaton) közösségépítő és felfedezésre ösztönző vetélkedőre várják az általános iskolás osztályokat a gödöllői kastélyparkba. A játékosok megismerkednek a parkkal, a szervezők hangsúlyt helyeznek a természetvédelem és a mozgás fontosságára. Az október 10-én zárult elő-regisztrációban hamar elfogytak a helyek, az izgalmas eseményen 14 osztály vesz részt.

MŐF_2014

A csoportok felfedezőcsomag, látványtérkép, természetbúvárkodásra ösztönző feladatok és kihelyezett táblák segítségével ismerhetik meg a különbséget a biodiverz terület és az intenzív fenntartású terület között, továbbá a környék jellegzetes élővilágát és a parkosítással betelepített különleges fajokat. A helyes megoldásokat leadó csoportok között 13:00-kor, a táblaavató ceremónia keretében tartják az eredményhirdetést. Minden résztvevő ajándékban részesül, a nyertes osztály egy sportszercsomagot is kap. A kastélyparkban elhelyezett növényjelölő táblákon a legmodernebb technológiák is megjelennek, hisz az azokon elhelyezett QR kódot beolvasva a kastély honlapján böngészhet tovább a látogató. Erre az alkalomra a parkról látványtérkép készült a herceg Egérváry Elemér naplójából megismert grafikával, ami egyúttal tartalmas tájékoztatót és természetbúvárkodásra inspiráló felhívást is tartalmaz.

A program során nyitva tart a királydombi pavilon, a kastély történetét megelevenítő 3D mozi pedig kedvezményesen felkereshető lesz a játékban résztvevő csoportok számára.

www.kiralyikastely.hu

Forrás: Gödöllői Királyi Kastély
,