Kiállítások és koncertek a belvárostól a kerületekig

A CAFe Budapest ideje alatt nemcsak a belvárosba költözik be a kortárs kultúra, de a kerületekben is számos zenei program és kiállítás várja az érdeklődőket. A Városháza Parkban pedig színház, pódiumbeszélgetések, filmkoncertek és természetesen az elmaradhatatlan koncertek színesítik a programot.

Snétberger Ferenc

Snétberger Ferenc

A budapesti kerületek, kerületrészek, mint amilyen Pesthidegkút, Országút, Óbuda, Újbuda, Mátyásföld kulturális intézményei a főváros művészeti életének fontos színterei, melyek nemcsak a lokálpatrióták, hanem Budapest valamennyi polgára előtt nyitva állnak. A CAFe Budapest idején számos esemény – koncertek, kiállítások, színházi előadások – közül válogathat a különleges művészi élményekre, ritkaságokra fogékony közönség. Vadon Gábor kubai fotó mellett, Polgár Zoltán kamarakiállítása és Vincze Edit festőművész kiállítása is látható lesz, de fellép a Szőke Szandra Quintet, Husnullina Regina és Snétberger Ferenc is.

IMG20140910140835

Az egykori bazársor helyén kialakított Városháza Park – hónapról hónapra kulturális és gasztronómiai programoknak adva helyet – mára Budapest egyik legmozgalmasabb, legváltozékonyabb közterévé vált. A CAFe Budapest idején is élénk lesz itt a forgalom, koncert, kabaré, irodalmi műsorok kelnek versenyre a körúti zsivajjal. A változatos zenei programok mellett, bemutatóknak és irodalmi párbeszédeknek is otthont ad a fesztivál idején felállított „Üvegház„, mely a nézelődő betérők és a CAFe Budapest programjai iránt érdeklődők előtt egész nap nyitva áll.

Szálinger Balázs

Szálinger Balázs

A színes kínálatban helyet kap az egykoron nagy sikerrel játszott irodalmi kabaré, a Legénytoll. Mint egy évtizede, most is lesz itt minden: limerickek, hősiesen elszavalt gyerekversek, dramatizált szövegek, próza és persze zene minden mennyiségben. Győrei Zsolt egy maga teremtette középkori magyar költő, a Velemi Névtelen sokszor pimasz, sokszor pajzán, sokszor panaszos verseiből állított össze izgalmas, nevettetve elgondolkodtató műsort. A pódiumon jeles írók – Kiss Judit Ágnes, Lackfi János, Szálinger Balázs – hétköznapjaiba pillanthatunk be. Hobbijuk, kedvenc időtöltésük, más művészeti tevékenységük megismerése által oldottabb, teljesebb képet alkothatunk világukról, alkotói műhelyükről.

Hitchchock fantázia

A. Hitchchock

Különleges élmény lesz Hitchcock klasszikusát vagy épp a Gyönyörök kertjét nézni élőzenei kísérettel, de a könnyűzenei koncertekből is lehet válogatni bőven: itt lesz a Vodku, a Kávészünet, a Peca, a Why Not, a Swing á la Django, a Canarro, a Hello Hurricane, Kocsis Paulina és a Szilánk.

Részletes programok a www.cafebudapestfest.u oldalon érhetőek el.

Forrás: CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál

CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál - 2014.10.03-19.