TERMÉSZETesen Herend (2014. október 3. – 2015. január 4.)

A Herendi Porcelánmanufaktúra vendégkiállításán a vadászathoz kapcsolódó dekorok és erdei motívumokkal díszített porcelántárgyak kerülnek bemutatásra.

herend02

A 188 éves Herendi Porcelánmanufaktúra – történelmének és tudásának birtokában – jelenleg tizenhatezer különböző formát, mintegy négyezer különböző mintát és ezek szabad kombinációját képes előállítani. A Herendi Porcelán hungarikum, Herend neve szerte a világon egyet jelent a minőségi kézműves munkával, a tradícióval és az innovációval.

A széles termékválasztéknak köszönhetően a Herendi Porcelánmanufaktúra bármilyen tematika alapján bemutatkozhat. Teszi ezt nagy örömmel, idén ősszel a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban is.

A múzeum Vadászati kiállításának termeiben megrendezett vendégkiállításon a vadászathoz kapcsolódó dekorok, vadakat formázó figurák, tarka virágokkal és erdei gombákkal díszített porcelánok kerülnek bemutatásra. A Bakony vadjai, erdők-mezők virágai, gombái tökéletes élethűséggel jelennek meg a válogatott tárgyakon.

A kiállítás 2014. október 3-án, 15 órától nyitja meg kapuit, TERMÉSZETesen Herend címmel 2014. október 4-től 2015. január 5-ig várja az érdeklődőket a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban, a Vajdahunyadvárban.

Helyszín: Magyar Mezőgazdasági Múzeum, Vadászati kiállítás

Nyitva tartás: H zárva, K–V 10–17 óráig
Téli nyitva tartás (2014. november 4-től 2015. február 20-ig): H zárva, K–P 10–16 óráig, Sz–V 10–17 óráig

Belépőjegy árak: felnőtt 1100 Ft, gyermek és nyugdíjas 550 Ft

A kiállítás a Magyar Mezőgazdasági Múzeum és a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. közös együttműködésében valósul meg.

Forrás: Magyar Mezőgazdasági Múzeum