Táncház és tánctörténeti prezentáció a XII. Keszthelyi Táncpanorámán

Három nagy együttes produkcióival, nagyszabású táncházzal és szórakoztató tánctörténeti prezentációval várja szeptember 18. és 20. között az érdeklődőket az idén 12. születésnapját ünneplő Keszthelyi Táncpanoráma.

A Nemzeti Táncszínház és a keszthelyi Balaton Kongresszusi Központ és Színház közös rendezvényén három nagy táncegyüttes, a Bozsik Yvette Társulat, a Szegedi Kortárs Balett és a Magyar Nemzeti Táncegyüttes (korábban Honvéd Táncszínház) produkcióit láthatja a közönség – olvasható a Nemzeti Táncszínház által az MTI-hez eljuttatott közleményben.

A háromnapos fesztivált Dusa Gábor fotóriporter 24 című fotókiállítása és Lakatos János koreográfus, táncpedagógus Táncoló filmkockák című szórakoztató tánctörténeti prezentációja gazdagítja. A rendezvényen táncház is várja az érdeklődőket, Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas művész vezényletével.

A Keszthelyi Táncpanoráma, amely a táncművészet kiemelkedő társulatait vonultatja fel a néptánc, a táncszínház és a modern balett műfajában, a Balaton parti város egyik fontos kulturális eseményévé nőtt ki magát.

Idén a Bozsik Yvette Társulat Csillagokkal táncoló Kojot című táncos mesedarabjával kedveskednek a szervezők a gyerekeknek, míg a felnőtt közönséget a Magyar Nemzeti Táncegyüttes Táncoló Tavasz, valamint a Szegedi Kortárs Balett Rítus című produkciója várja.

Forrás: MTI

 

,