Seoul Solist Cello Ensemble koncert Budapesten

A Koreai Köztársaság Nagykövetségének Kulturális Központja szervezésében ad ingyenes koncertet a Seoul Solist Cello Ensemble szeptember 1-jén 19 órakor a Magyar Állami Operaház Székely Bertalan termében.

Program

A Seoul Solist Cello Ensemble-t, avagy a SSCE-t Heesong Song alapította 2006-ban tizennégy kitűnő koreai csellistával. Intenzív próbáikkal és magas szintű zenei igényességükkel arra törekszenek, hogy koncertjeik kiemelkedő jelenségévé váljanak a koreai zenei színpadnak. Az SCCE-t nagyra tartják egyedi feldolgozásaiért, előadásaiért és zenéje gyönyörű harmóniájáért.

A formáció különböző ismert klasszikus, jazz és pop-zenei stílust kínál közönségének, de széles skálájú választéka a barokktól a modern zenéig terjed, valamint több híres darab feldolgozásával is bővül mint Vivaldi “Négy Évszak”, Csajkovszkij “Változatok egy rokokó témára” vagy Joplin “Entertainer”.

A zenekar tagjainak művészi fejlődése érdekében az SSCE nagy hangsúlyt fektet a repertoár bővülésére és a premierek gyarapítására.

A részvételi szándékot augusztus 28-ig a koreaikultura@koreaikultura.hu e-mail címen kell jelezni.

Forrás: Koreai Kulturális Központ