Pénteken kezdődik a 23. Zempléni Fesztivál

Tokaj-Hegyalja és Zemplén legnagyobb kulturális eseménysorozata a Zempléni Fesztivál, idén augusztus 8. és 17. között kerül megrendezésre.

Rákóczi Vár

Rákóczi Vár

A rendezvény különleges vonzereje a műfaji és területi sokszínűségben rejlik, hiszen Sárospatak, Sátoraljaújhely, Szerencs, Tokaj és sok más zempléni település legszebb műemléki és szabadtéri helyszínein komolyzenei programok, színházi- és táncelőadások, jazz koncertek, kirándulások, kiállítások, családi és gasztronómiai programok várják a közönséget.

Budapest Klezmer Band

Budapest Klezmer Band

Fellép többek között a Budafoki Dohnányi Zenekar, Michael Collins, a Liszt Ferenc Kamarazenekar, Váradi Mariann, Megyesi Schwartz Lúcia, a Taipei Philharmonic Chamber Choir, Balog József, a Bogányi Tibor által vezetett finnországi Saimaa Sinfonietta, Spányi Miklós, Ábrahám Márta, az Experidance, a Budapest Klezmer Band, a Csavar Színház, a Tátrai Trend, Török Ádám és az Ős-Mini, a Modern Art Orchestra, a Juhász Gábor Trió és még sokan mások.

Magyar Varázslat

Magyar Varázslat

A fesztivál idén új helyszínnel is gazdagodik. Augusztus 9-én, az István, a király című rockoperával (főszereplő: Feke Pál) nyílik meg a Tokaji Fesztiválkatlan. Augusztus 15-én a Magyar Varázslat című koncert keretében a Budafoki Dohnányi Zenekarral lép színpadra Havasi Balázs, Lajkó Félix, Roby Lakatos, a Harmonia Garden és a Duna Művészegyüttes táncosai.

Részletes program: www.zemplenifesztival.hu

Kapcsolódó cikk: 23. Zempléni Fesztivál – 2014. augusztus 8-17.