Kétszáz fellépő a mosonmagyaróvári Szent István Napokon

Négy helyszínen mintegy 200-an lépnek fel az augusztus 19-én és 20-án megrendezendő mosonmagyaróvári V. Szent István Napokon, koncertet ad a Quimby és Havasi Balázs is, utóbbi a Budafoki Dohnányi Zenekar kíséretében.

A város és a Szigetköz legnagyobb ingyenes kulturális, szórakoztató és turisztikai rendezvényének augusztus 19-i nyitónapján koncertet ad a Péterfi Bori & Love Band, az esti sztárfellépő a Quimby lesz. Másnap Havasi Balázs koncertjét hallgathatja a közönség.

Augusztus 19-én este nyílik meg a Fehér Ló Galériában az Örökségünk című gyűjteményes kiállítás, amelyen a térségben ma is alkotó népművészek, népi iparművészek mutatják be alkotásaikat.

Másnap megemlékeznek államalapító királyunk ünnepéről, ennek részeként adják át a városháza dísztermében az idei Pro Urbe díjat.

A rendezvényen számos gyerekprogram várja a kicsiket. A zenei programot Cserháti Zsuzsa-, Máté Péter-, Komár László- és Bódi László „Cipő”-emlékkoncert, magyar nóták, operettslágerek és örökzöldek színesítik, fellép Molnár György Lyra-díjas harmonikaművész, a Budapest Voices énekegyüttes, valamint a Moson Big Band is.

Forrás: MTI

 

,