A közelmúlt sikerfilmjeit vetítik a Vertigo Filmhéten

Egy héten át naponta három artfilmet nézhetnek meg az érdeklődők a közelmúlt filmtermésének legjavából július 30. és augusztus 6. között a Vertigo Filmhét keretében, a fővárosi Puskin moziban.

A filmhét programjában összesen 23 film szerepel, amelyek közül kettő az országos premier előtt látható majd – közölte a programot szervező Vertigo Média és a Budapest Film Zrt. az MTI-vel.

A vetítést minden nap egy romantikus alkotás nyitja, majd egy fesztiválkedvenc kerül vászonra, végül egy skandináv sikerfilm lesz műsoron. A filmhetet egy-egy premier előtti vetítés keretezi: a nyitófilm július 30-án David Michod rendező Országúti hajsza című alkotása lesz, a fesztivál zárásakor, augusztus 6-án este pedig a Mads Mikkelsen főszereplésével készült, A lázadás kora: Michael Kohlhaas legendája című francia történelmi kalandfilm lesz látható.

A koradélutáni romantikus filmek között az Éjféli gyors Lisszabonba, a Százkarátos szerelem, A titokzatos szerető, a Tékozló szív, a Hogyan nevezzelek?, a Mr. Morgan utolsó szerelme és a Szerelem, örökség, portugál lesz műsoron.

A fesztiválok kedvencei közül válogató blokkban látható lesz az Oscar-jelölt Lazhar tanár úr, Az ártatlanság virágai, A Josef Mengele latin-amerikai bujdosásáról szóló A német doktor, az Adéle élete első és második fejezete, a Szesztolvajok, a brazil Fernando Meirelles 360 című drámája, valamint A hasonmás című Dosztojevszkij-adaptáció.

 A skandináv filmek rajongóit Lars von Trier A nimfomániás mindkét részével, Az eltűnés sorrendjében című Stellan Skarsgard főszereplésével nagy sikert arató mozival, a Camilla Läckberg bestselleréből készült Eltitkolt életekkel, Baltasar Kormákur izlandi rendező jegyezte Dermesztő mélységgel, Jussi Adler-Olsen bestselleréből forgatott Nyomtalanul című filmmel és a Jo Nesbo regényéből készült Fejvadászok című alkotással várják.

Forrás: MTI

 

,