„Az vagy, amit teszel!”- a hétköznapi hősiesség ünnepe

Helló Hősök Fesztivál – Budapest Park – 2014. június 15.

A Budapest Parkban rendezték meg a Hősök tere kezdeményezés keretében a több órás Helló Hősök Fesztivált. Több ezer ember jelenlétében hirdették a jelszavukat: „Az vagy, amit teszel!”

20140615 017

20140615 086A Hősök tere kezdeményezés elindítói olyan jeles vállalkozók, társadalomtudósok és média személyiségek, akik hisznek abban hogy létezik az a fajta segítőkészség, amikor hétköznapi problémák (utcai elesés, rosszullét, állapotos nő cipel nehéz csomagot) esetében fordulunk embertársainkhoz és így egy szebb világban élhetünk. A meghirdetett rendezvény alapját adó eszmeiség gondolata és a mellé álló fellépők több ezres közösséget formáltak a jelenlévőkből a Budapest Parkban. Reméljük, nem csak egy hosszú délután erejéig.

A fellépő zenekarok közt volt: az Anna and the Barbies, a Mary Popkids, az Ivan & the Parazol, az Óriás, a Halott Pénz, Sena és a Belmondo is.

kamu-3

A zenekari fellépések szünetében a két moderátor közreműködésével Buda Márton (Petőfi Rádió) és Péter Petra (Jazzy Rádió) olyan kisfilmekkel illusztrálták a jelenlévőknek a hétköznapi hősiesség példatárát, amellyel nap mint nap találkozhatunk, akár nagyvárosban, akár kisebb településen élünk.

Mindannyian mások vagyunk, de mindannyian hősök vagyunk, ha más nem, a saját életünk hősei. Járjunk nyitott szemmel és szívvel a világban és soha ne felejtsük el: az vagy amit teszel.

Fotó: Lengyel Anita
Tóth Judit Nikoletta írása
A képek a Belmondo és a Sena és zenekara koncertjén készültek.