Június a Koreai Kulturális Központban

2014 a Koreai Köztársaság és Magyarország diplomáciai kapcsolatfelvételének 25. évfordulója, mely alkalomból a Koreai Kulturális Központ egész évben nívós rendezvények révén kívánja bemutatni Korea hagyományos, kulturális örökségének eredetiségét és egyedülállóságát.

Koreai festők színes palettája tárlat

Koreai festők színes palettája tárlat

A Koreai Kulturális Központban június 10-ig még megtekinthető a Korea páratlan hagyományos kézműves örökségét bemutató „Korea kincsei Szöulból” című 150 iparművészeti alkotásból álló tárlat. A tradicionális koreai mesterségekkel foglalkozó 24 művész Szöul városának 23 szellemi kincsét szemlélteti, bútorokon, ékszereken, festményeken és különböző használati tárgyakon keresztül.

Június 12-én 19 órakor a MOM Kulturális Központban a Koreai Köztársaság Nemzeti Kórusa ad koncertet.

A 45 tagot számláló Koreai Nemzeti Kórus Dél-Korea legnagyobb múltra visszatekintő énekkara, mely 1973-ban alakult azzal a céllal, hogy népszerűsítse és magas szintre emelje a kóruséneklés művészetét a távol-keleti országban. Az előadáson az Állami Zenekar művészeti igazgatója, Lee Sang-Hoon karmester vezénylésével nemzetközi dalok repertoárja mutatkozik be, hangsúlyt fektetve a magyar és koreai zeneművekre.

Lee Young Jin zongoraművész június 16-án 18 órától először mutatkozik be a Koreai Kulturális Központ színpadán. A mindössze 20 éves művésznő 2008 óta Magyarországon él és végzi tanulmányait. A hangversenyen kedvenc zeneszerzőiből álló csokorral készül, így felcsendülnek többek között J.S. Bach, Haydn és F. Chopin zeneművei.

Június 24. és július 7. között megnyitja kapuit „Koreai festők színes palettája” tárlat, mely keretében 15 művész 150 alkotása szemlélteti a tradicionális és modern koreai festészeti stílusok sokféleségét. A tárlat keretében a tradicionális népi festészet és koreai művészek perspektívájából a nyugati festészet különböző műfajai is helyet kapnak intézetünkben.

A kiállítások a központ nyitvatartási idejében ingyenesen megtekinthetőek. A koncertekre a belépés szintén díjtalan, azonban előzetes regisztrációszükséges a koreaikultura@koreaikultura.hu e-mail címén.

Forrás: Koreai Kulturális Központ