Koncertek, családi programok és múzeumi programok Óbuda Napján

Óbuda Napján, május 4-én, valamint annak előestéjén számos kulturális programmal várja a kerület a látogatókat a kerület számos pontján, többek között a Fő téren, a Szentlélek téren, a Zichy-kastély udvarán, a Kubuci kertben és a Hajógyár utcában is.

Családi programok, színpadi előadások, kézműves kirakodóvásár, civil udvar, közbiztonsági bemutató és sportrendezvények teszik változatossá a vasárnapot Csillaghegyen, Békásmegyeren, Kaszásdűlőn, Pünkösdfürdőn, a Római parton, a Máltai játszótereken és a Gázgyári lakótelepen a kerület napján. A sorozatban idén is programokkal várja a közönséget az Óbudai Kulturális Központ új háza, a Kaszásdűlői Kulturális Központ (3K), a Sylvanus utcai Máltai játszótér, valamint a Krúdy-negyedben az Óbudai Társaskör és az Óbudai Népzenei Iskola is – közölték a szervezők az MTI-vel.

Május 3-án este a Szentlélek téren zenél a Péterfy Bori & Love Band, akiket a Zichy udvarban a Pluto zenekar követ. A koncert után dj szórakoztatja a fiatalokat a Kobuci kertben.

Vasárnap délelőtt a Szentlélek téren Halász Judit várja a gyerekeket, majd a Langaléta garabonciások mutatják be műsorukat. Ezt követően Bús Balázs, Óbuda-Békásmegyer polgármester adja át az Óbuda Díszpolgára címet, a Pro Óbuda Díjat, az Óbuda Kultúrájáért Díjat, valamint az Óbuda Sportolója Díjat.

A díjátadó után a Kincső Néptáncegyüttes, a Group’N Swing, az Irie Maffia és a PASO lépnek színpadra, a Hajógyár utcában pedig Csíkszeredáról, Óbuda testvérvárosáról nyílik szabadtéri fotókiállítás.

Békásmegyeren közbiztonsági nap, Csillaghegyen pedig többek között a Kaláka, Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar, valamint a Balkán Fanatik szórakoztatja a látogatókat.

Kaszásdűlőn a Kolompos együttes, a Bem Néptáncegyüttes a Garamy Funky Staff, valamint a Fabula Sátorbábszínház várja az érdeklődőket, az Argentin Tangó Táncszínház előadása mellett.

Az idén 100 éves Gázgyári lakótelepen az Alma együttes, Kovács Kati, Weszely Ernő, és a Ladánybene27 lépnek fel, a Sylvanus utcai Máltai játszótéren Gryllus Vilmos várja a gyerekeket, délután pedig a Nefelejcs Bábszínház műsora lesz látható.

Pünkösdfürdőn többek között a Budapest Ragtime Band, és Takáts Tamás ad koncertet.

Az Óbudai Piknik keretében, amelynek elsődleges célja a helyi közösségek egységének erősítése, hagyományosan Aquincum-Mocsáros, Békásmegyer-Ófalu, Csillaghegy, Csúcshegy, Péterhegy és Pünkösdfürdő is számtalan ingyenes programmal várja a kerület lakosságát.

Forrás: MTI