In memoriam József Attila

A költészet napján, pénteken 15 órakor a József Attila Színház művészei az 1905. április 11-én született költő-géniuszra emlékeznek egy különleges előadáson.

Amiképp tavaly, úgy idén is a Nyugat Plusz főszerkesztője, Szabó Zoltán Attila író, költő állította össze a programot, amelyben – az ilyenkor szokásos ünnepségektől eltérő módon – nemcsak József Attila verseket hallhat a publikum, de képet is alkothat a 20. századi irodalom e kiemelkedő alakjáról; ráadásul egy, a fiát féltő mai házaspár szemszögéből! A házaspárt Kocsis Judit és Újréti László játssza, a hozzájuk váratlan betoppanó vendéget (Áron bácsi) Láng József alakítja.

József Attila remekműveit Nemcsák Károly (a színház direktora a Talán eltűnök hirtelen című verset mondja el), Fehér Anna, Rékasi Károly, Létay Dóra, Pataki Szilvia, Katona János és Zöld Csaba tolmácsolja. De újabb irodalmi estekre sem kell sokáig várni a József Attila Színházban, mivel április 14-én (hétfőn) 18 órától már a Legendák nyomában-estek részeként idézik elénk a költőt, majd május 7-én a prózaíró Ottlik Gézáról „mesél” az Újnyugat Irodalmi Kör.