Mindenűtt nő a Magyar Színházban

A nemzetközi nőnap, a nők iránti megbecsülés és tisztelet kifejezésének napja. Ez alkalomból, március 8-án a My Fair Lady című musicalt tűzi műsorára a Pesti Magyar Színház. Az előadásra érkező hölgy nézőit meglepetéssel várja a teátrum. Továbbá ezzel az előadással csatlakozott a színház a Mindenütt Nő elnevezésű programsorozathoz.

NŐ A MŰ MÖGÖTT - Weöres Sándor Színház - 2014.03.08-04.15.

My Fair Lady
– musical két részben –

Szövegét és verseit írta: G. B. Shaw Pygmalionja alapján ALAN JAY LERNER
Zenéjét szerezte: FREDERICK LOEWE
Az eredeti produkció rendezője: MOSS HART
Fordította: UNGVÁRI TAMÁS Versek: G. DÉNES GYÖRGY

Időpont: 2014. március 8. 19:00     

A nagyon sikeres musicalek sorában is minden valószínűség szerint a MY FAIR LADY hódította meg a legtöbb nézőt. A G. B. Shaw Pygmalion című darabja alapján készített musical ősbemutatója 1955-ben volt a Broadwayn, s az elmúlt évtizedekben talán nem volt olyan nap, amikor a világ színházaiban valahol ne szerepelt volna műsoron. Akadtak elemzők, akik a varázslatos zenében keresték a titok nyitját, s olyanok is, akik az igazán fordulatos, szellemes történetre szavaztak. Valójában ennek a musicalnek egyetlen elemét se lehet különválasztani, elszakítani egymástól. A nagyszerű zene minden taktusa magával ragadó, s ezzel egyenrangú a történet, s annak szereplői feledhetetlenek: nagyszerű színészi alakításokra adnak lehetőséget.

London nagy hírű operaháza előtt, az elegáns közönségnek árul virágot Eliza. Álmai hasonlóak a többi magafajta leányéhoz: meleg szoba, puha ágy, finom ennivaló, s no meg valaki, aki szereti. De még ezek az egyszerűnek tűnő vágyak se látszanak megvalósíthatónak.

A véletlen azonban beleszól Eliza életébe. A „bogaras”, nyelvjárásokkal foglalkozó kutató professzor, Higgins meggyőződése szerint ugyanis a szép, pontos beszéd a kulcsa a társadalmi felemelkedésnek, s egy virágárus leányból is lehet hercegnőt nevelni. A professzor el is kezdi tanítani Elizát, s a leány nagyszerű alanynak tűnik a bizonyításhoz: kitartó, tehetséges. Hogy miként sikerül célt érnie, s hogyan alakul a tanítvány és a professzor kapcsolata, ezt mondja el a sok zenével, szellemes párbeszédekkel, váratlan fordulatokkal teli musical.

Szereposztás:
Mrs. Higgins – DÁNIEL VALI
Henry Higgins – TÓTH SÁNDOR
Alfréd P. Doolittle – FILLÁR ISTVÁN
Eliza Doolittle – AUKSZ ÉVA
Mrs. Eynsford-Hill – TÓTH ÉVA
Freddy – JEGERCSIK CSABA
Pickering ezredes – RANCSÓ DEZSŐ
Pearcené – BENKŐ NÓRA
Harry – SZŰCS SÁNDOR
Jammie – SZATMÁRI ATTILA
George – SIMON ANDRÁS
Előkelőségek, utcai árusok, csavargók: Berki Ilona, Nyers László
és a Pesti Magyar Színiakadémia növendékei

Díszlet: KEMÉNY ÁRPÁD Jelmez: TORDAI HAJNAL
Koreográfus: GESZLER GYÖRGY
Zenei vezető: FEKETE MARI Zenei munkatárs: MAGONY ENIKŐ
Rendezőasszisztens: HŰBÉR TÜNDE

Rendező:
†SÍK FERENC, TRIMMEL ÁKOS

A MY FAIR LADY című musicalt a Tams Witmark Music Library, Inc.(560 Lexington Avenue, NEW YORK, 10022) kiadóval kötött szerződés alapján kerül bemutatásra.
Forrás: Magyar Színház

magyar l.