Online filmfesztivállal indul a 24. Mediawave

Az interneten már meg lehet nézni a Mediawave Nemzetközi Film és Zenei Együttlét kiemelt filmes témájára érkezett filmeket és szavazni is lehet az alkotásokra – tájékoztatták a szervezők kedden az MTI-t.

Az első alkalommal megrendezett online filmfesztiválon azok a művek tekinthetők meg, melyekkel az Úton elnevezésű kategóriába neveztek, és a fizikális vagy a szellemi útról, a bevándorlásról, a kivándorlásról, a válaszutakról vagy az alkotói utakról szólnak. A Mediawave honlapján látható művek Mexikótól Irakon át Dél-Koreáig a legkülönfélébb szubkultúrákat tárják a nézők elé.

Az online verseny nyertes alkotásait bemutatják a komáromi Monostori erőd mozitermeiben, az alkotásokra korábban szavazó nézők belépőt, bérletet nyerhetnek az április 29. és május 3. között megrendezendő Mediawave-re, melyre 93 országból összesen 1536 alkotást neveztek, Magyarországról 120 alkotás érkezett.

A fesztivál helyszínként szolgáló Monostori erőd Dunai Bástyája új kiállítótérrel és rendezvényhelyszínnel is bővült 2013-ban. A felújításának köszönhetően mintegy 1200 négyzetméteren jött létre komplex kiállítótér, valamint fogadótér és rendezvényterek.

Forrás: MTI
,