Márciusban újra nyit a Tabán mozi

A Tabán mozi március 20-án nyitja meg újra kapuit a Budavári Önkormányzat és a Budapest Film Zrt. hosszú távú együttműködésének köszönhetően.

A képviselő testület február 27-i ülésén döntött a megállapodás megkötéséről, amelynek értelmében az önkormányzat 2014-ben ötmillió forinttal támogatja a mozi működését – közölte pénteken az önkormányzat az MTI-vel.

A március 20-án nyitó filmszínház a korábbinál bővebb és szélesebb körű filmkínálattal, premierfilmekkel várja majd a látogatókat, valamint a műsorrendi vetítések mellett lehetőséget biztosítanak filmklubok, fesztiválok megrendezésére, ifjúsági-oktatási célú filmes rendezvényekre, suli-mozi szolgáltatásra és újra megnyílik a kávézó, valamint a kölcsönző is.

Az önkormányzati támogatásnak köszönhetően az I. kerületi, 60 évnél idősebb vendégek és diákok a 18 óra előtt kezdődő filmeket 600 forintos belépővel látogathatják.

A moziban 2013. december 30-án tartották az utolsó vetítést, majd december 31-én be zárt be Buda egyetlen klasszikus értelemben vett filmszínháza. A mozi külső bérlői szerződése lejárt és a szerződést nem hosszabbították meg. A mozi bezárása után civil szervezetek tárgyalásokat kezdeményeztek a tulajdonos Budapest Film Zrt.-vel és a Budavári Önkormányzattal. A Budapest Film Zrt. célja az ingatlan kulturális funkciójának megőrzése volt, amellyel a Budavári Önkormányzat és a civil szervezetek is egyetértettek.

Forrás: MTI