Kerekes szépségek (ország)határok nélkül

Kerekesszékes hölgyek sorakoztak a budapesti Városligetben, a Műjégpálya neobarokk épületében lévő kávézójánál szombaton, azaz 2014. február 22-én délelőtt. E napon tartották ugyanis a Miss Colours International Kerekesszékes Szépségverseny középdöntőjét, amelyre idén először nem csak Magyarországról várták a jelentkezőket a szervezők. A verseny kitalálója és főszervezője, a Colours-Rehab Kft. és a  Budapest-Center Rotary Club együttműködése révén hat országból jelentkeztek a szebbik nem képviselői. A versenyre ötvennél is többen jelentkeztek és közülük tizenhatan kaptak meghívást a szombati középdöntőre.

100_5495

A zsűri feltehetően már az előselejtezőből továbbjutó hölgyek kiválasztásánál sem volt könnyű helyzetben, de talán ennél is nehezebb helyzetben voltak az ítészek szombaton, ugyanis itt már a döntőbe kerülés volt a cél. A végső döntés meghozatala előtt a zsűritagok minden jelentkezővel elbeszélgettek, még azokkal is, akik a nagy távolság miatt személyesen nem utaztak el a középdöntőre. Ők a XXI. század technikai vívmányait kihasználva skype kapcsolaton keresztül feleltek a zsűritagok kérdéseire. A Bosznia-Hercegovinából, Ukrajnából, Romániából, Bolíviából és Mexikóból nevező lányokkal a kommunikációs akadálymentesítés tolmács segítségével valósult meg. Az optimizmus, a példamutatás, az életigenlés és az ilyen helyzetben talán természetesnek számító izgatottság szinte mindegyik versenyzőre jellemző volt, még azokra is, akik a magabiztos szerepléshez korábban hozzászokhattak.

Voltak bizony ilyenek, hiszen a kiválasztott kerekesszékes versenyzők között van táncos, kutató-adminisztrátor, bútorfestő, grafikai tervező, paralimpikon vívó és úszó, illetve jelenleg felsőfokú oktatási intézményben tanuló is. Többen pedig alapítványi keretek között végeznek önkéntes munkát.

herbert-aniko-szandekos-vaksag-szerelem-kiallitasmegnyito-galeria-ix-2015-januar-30-foto-galcsik-gyorgy

A Mrázik Bernadett (Colours Rehab Kft – szervező), Balló Dorka (Rotary Club – Budapest-Center), Nemes Nóra (koreográfus), Vasas Vanda (Miss Colours Hungary 2013 szépségverseny győztese) és Rákóczi Ferenc (rádiós- és televíziós műsorvezető) alkotta zsűri döntése értelmében Ferenczi Tünde (Alcsútdoboz), Ilyés Kinga (Románia – Hargita megye), Pető Szilvia (Budapest), Horváthné Pálfy Judit (Veresegyház), Illés Fanni (Rezi), Valeria Leonova (Ukrajna), Marcia Andrea Cornejo Vargas (Bolívia), Hadarag Paula Andrea (Románia) vehet részt a 2014. március 22-én szintén Budapesten, a Larus Étterem és Rendezvényközpontban tartandó döntőben. Előtte egy héten át intenzív felkészítő táborban vesznek részt a hölgyek.

A verseny célja bemutatni, hogy a kerekesszékes hölgyek számára is kiemelten fontos a szépség, a nőiesség és a siker!

Cikk, fotó: Lakatos Csaba