Soulbreakers koncert új énekesnővel kiegészülve február 28-án

A Soulbreakers zenekar új énekesnővel, Pleszkán Écskával kiegészülve, február 28-án a Muzikumban mutatkozik be, a vendég Tátrai Tibor lesz. A koncerten új számok is felcsendülnek, s ezzel a fergetegesnek ígérkező estével indítják a 2014-es koncert szezonjukat. 

Soulbreakers - Fotó: Lukács Máté

Soulbreakers – Fotó: Lukács Máté

A soul, funk és blues dalokat játszó Soulbreakers zenekar feszes trió hangszerelésre építi produkcióját. A hangszeres zenei részek keltette élmény gyakran idézi meg a Cream vagy éppen a Jimi Hendrix Experience szabad és improvizatív hangulatait. A hetvenes évek zenei világát ugyanakkor egyedi hangzásvilágukkal teszik korszerűvé és izgalmassá.

Az együttest Ratkóczi Huba alapította, aki eredetileg gitáros (a Napokon, a Seen és az Esclin Syndo együttesekben), ebben a formációban azonban négy húron pendül. A Napokon zenekarból csatlakozott hozzá Mózes Zoltán. Az alapítók között volt még Péter Gábor és Radovics László „Kyru” is. Őket a kilencvenes évek legendás rhythm & blues zenekarából, a Kyru Gotta Humble – „Kirúgott a hámból” – ismerhetjük. Kyru azóta persze számtalan rock és blues formációhoz kölcsönözte összetéveszthetetlen orgánumát (P. Boksz, Üzletembers, Virga Negra, Casanova musical).

Egy tagcserét követően tavaly ősz óta az együttes énekesnője Pleszkán Écska. A fiatal tehetség sikerrel szerepelt pár éve a The Voice műsorában Somló Tamás csapatának versenyzőjeként. Édesapja, a világhírű jazz-zongorista Pleszkán Frigyes, nem csak különleges keresztnevet, hanem tehetséget és a zene szeretetét is átadta lányának, hiszen Écska jelenleg a Kőbányai Zenei Stúdió énekszakos végzős hallgatója. Fiatalos lendületével és különleges hangjával tökéletes kiegészítője a csapatnak. Écska saját bevallása szerint gyerekkora óta bábfüggő, és ez korántsem mellékes szál az életében, ugyanis a zene mellett a bábjáték és a bábkészítés a szenvedélye. Az elmúlt években kétszer is díjazták munkáit az Ifjúsági Művészeti Fesztiválon. Fővárosi és vidéki helyszíneken is kiállították bábjait, köztük a Bárka Színházban is, ahová korábban csupán egyetlen bábjátékost hívtak meg, Kemény Henriket.

A zenekar tavaly kimondottan sikeres évet mondhatott magáénak. Az elmúlt nyáron több alkalommal fogadta el meghívásukat az Erkel Ferenc-díjas Tátrai Tibor gitáros, akivel együtt muzsikáltak a tatai Víz Virág és Zene fesztiválon. A csapat játszott Lengyelországban a Chrozow Blues Festivalon,  Pakson a Gasztro Blues fesztiválon is. Az elmúlt három évben minden alkalommal ott voltak a Sziget fesztivál fellépői között.

A zenekar tagjai:
Pleszkán Écska – ének
Radovics László „Kyru” – ének
Ratkóczi Huba – basszusgitár
Péter Gábor – gitár
Mózes Zoltán – dobok


Időpont, helyszín:  február 28. (péntek), 21:00, MUZIKUM Klub & Bisztró

Belépő: 900 Ft elővételben, 1300 Ft a koncert napján a helyszínen.

Jegyek elővételben kaphatók helyszínen a Muzikumban (hétköznapokon 14 órától zárásig, szombaton 15 órától zárásig). Jegyvásárlás kizárólag készpénzzel. Info: +36/20 221-7767