Várják a csatlakozó intézményeket a kultúrházak éjjel-nappal sorozathoz

Február 28-tól március 2-ig rendezik meg idén a kultúrházak éjjel-nappal elnevezésű programsorozatot, amelyre az ország minden részéről várják a csatlakozó intézmények jelentkezését.

Egy hosszú hétvégén át újra reflektorfénybe kerülnek a kultúrházak, amelyek népszerűsíthetik programjaikat és bővíthetik látogatóik számát. Az országos kezdeményezés célja, hogy az intézmények változatos programjaikon keresztül mutassák be a kultúrházak közösségformáló erejét – írja közleményében az eseményt szervező Magyar Népművelők Egyesülete.

A sorozathoz a www.kulturhazak.hu oldalon keresztül lehet csatlakozni. Az egyesület felhívja a figyelmet, hogy az intézményeknek érdemes a tervezett akciókat minél hamarabb közzétenniük, hiszen az oldalon keresztül elérhető adatbázis az érdeklődők számára programnaptárként is funkcionál majd.

Az eseménysorozaton túl a szervezők három pályázatot is meghirdettek. A közművelődési szakmai innovációs kiírás az intézményeknek jelenthet pluszforrást a közművelődéshez kapcsolódó, újszerű programjaik megvalósításában. Az én sztorim elnevezésű pályázaton a közművelődés területén dolgozók indulhatnak napi munkájuk kreatív bemutatásával, míg Az én kultúrházam elnevezésű program pedig azokat a látogatókat szólítja meg, akik saját élményeiket szeretnék megosztani másokkal.

A művelődési házak, közösségi színterek a leggyakrabban felkeresett kulturális helyek Magyarországon, emellett a kultúrházak számos településen kizárólagos forrásai a kultúrának és kiemelt színterei a helyi közösségi létnek.

Forrás: MTI