Kiállítás is színesíti az Autó, Motor és Tuning Show programját

A járműgyártás hazai vonatkozású csodáit mutatja be az 1900-as évek elejétől napjainkig a Magyarok a világ járműgyártásában című kiállítás, amelyet az AMTS – Autó, Motor és Tuning Show keretében mutatnak be március 21. és 23. között Budapesten.

A nyolc különálló rendezvényt magába foglaló autós-motoros eseménysorozatról kedden Budapesten tartottak sajtótájékoztatót a szervezők.

A Hungexpo Budapesti Vásárközpont öt pavilonját, valamint külterét 11 ország több mint ezer járművével és 215 kiállítójával tölti meg a szezonnyitó fesztivál összesen 80 ezer négyzetméteren. Az érdeklődőket folyamatos autós-motoros és színpadi programokkal, bemutatókkal várják.

A kiállításról Knezsik István, az Autós Nagykoalíció elnöke úgy fogalmazott: az elmúlt száztíz évben egy kis ország sok nagy alkotót adott a világ járműgyártásának. „Az AMTS forgatagába teljesen új színt hozó kortörténeti kiállítás szervezője, az Autós Nagykoalíció őszintén hisz abban, hogy minden magyar ember büszkén gondolhat arra, honfitársai milyen nagy mértékben voltak és vannak jelen a technológia csúcsát képviselő járműipari fejlesztésekben” – tette hozzá.

A Magyarok a világ járműgyártásában kiállítás korhű hangulat mellett számos látnivalót érintve kalauzolja végig a látogatót az 1900-as évek elejétől napjainkig, a járműgyártás hazai vonatkozású csodáin.

Míg korábban az AMTS elsősorban a tuningautók bemutatkozásának adott teret, mára jelentősen kibővült a kínálata, megjelentek például a motormárkák, a régi amerikai autók, az oldtimerek és a látványautók is. Míg a tavalyi show-n három tervező mutatta be az általa kreált járművet, addig idén tíz feletti azon fiatal tervezők száma, akik megismertetik a közönséggel az általuk tervezett autókat.

Tárnok Zsolt formatervező bemutatja első teljes egészében saját projektjét, a BMW e30-as szériához tervezett teljes bodykitet, a TM concept30-at. Itt láthatja először a nagyközönség testközelből az elkészült prototípust, amely később a szériagyártás alapjául szolgálhat.

AZ AMTS részletes programja megtalálható az esemény honlapján (www.amts.hu/hu/programok).

Forrás: MTI
,