Adventi programok Óbudán

Családi, közösségi programokkal, koncertekkel, kézműves vásárral és ingyenes jégpályával várja az érdeklődőket az Advent Óbudán elnevezésű rendezvénysorozat vasárnaptól.

A rendezvényt Bús Balázs, Óbuda-Békásmegyer polgármestere nyitja meg.

Az önkormányzat és az Óbudai Kulturális Központ által szervezett programsorozat fő helyszíne a Fő tér és az óbudai promenád, de lesznek ünnepváró rendezvények a Kaszásdűlői Kulturális Központban, a békásmegyeri és csillaghegyi közösségi házban, valamint a Civil Házban is.

A programok között koszorú-, karácsonyfadísz- és betlehemkészítés, süteménysütés várja a karácsonyra készülőket, akik hagyományos téli ízek készítésében is versenghetnek: lesz forraltbor-készítő és mézeskalácssütő verseny is.

Bábelőadások, óvodai, általános iskolai és nyugdíjas csoportok fellépése is színesíti a kínálatot, december 7-én pedig a helyszínre látogat a finn Mikulás is. Az óbudai promenád mesebeli sétánnyá változik ünnepi fényekkel, óriás karácsonyfával, állatsimogatóval és meseszínpaddal – olvasható az összegzésben.

Az ünnepségsorozatnak idén is lesz saját gyertyagyújtó éneke, amelyet a Gryllus Dániel és Lackfi János írtak. Az adventi koszorú gyertyáit vasárnap esténként közösen gyújtják meg.

A rászoruló gyermekek számára karácsonyi játékgyűjtést is tartanak, az adományokat december 13-ig várják a szervezők az Óbudai Kulturális Központban.

Forrás: MTI