Kivételes tárlat Budapesten – a The Telegraph cikke a Szépművészeti Caravaggiótól Canalettóig című kiállításáról

Nem csak a barokk és rokokó mesterek különleges válogatása miatt érdemes Budapestre jönni Londonból – írja Mark Skipworth a The Telegraph-ban megjelent cikkében. A remek délutáni kikapcsolódást jelentő kivételes tárlat mellett többek között a magyar éttermekért, a Széchenyi gyógyfürdőért és Európa legnagyobb zsidó negyedéért is érdemes Budapestre látogatni. A város izgalmas programjaival és látnivalóival tökéletes helyszín egy „36 órás kikapcsolódáshoz.”

Írásában hosszan részletezi a Szépművészetiben látható kiállítás különleges gazdagságát, az átfogó, sokszínű barokk és rokokó anyagot, a gazdag katalógust. Kiemeli a Borgheseből érkezett, a Fiú gyümölcskosárral című Caravaggio-képet, a 18. századi Velencét bemutató Canaletto képeket, Pietro Longhi híres orrszarvúját, Caravaggio megdöbbentő Keresztelő Szent Jánosát, valamint szintén Caravaggio által festett a zseniális Ecce Homo képet, mely – szavai szerint – bámulatba ejti a látogatókat.

A teljes cikk itt olvasható: http://www.telegraph.co.uk/culture/art/art-reviews/10465851/Caravaggio-to-Canaletto-Museum-of-Fine-Arts-Budapest-review.html

Forrás: Szépművészeti Múzeum