Caitlin Moran: Hogyan legyünk tökös csajok – Könyvbemutató

Caitlin Moran: Hogyan legyünk tökös csajok – könyvbemutató
Időpont: 2013. december 4. (szerda), 18:00
Helyszín: Alexandra Pódium (1055 Budapest, Nyugati tér 7.)

Hadas Krisztina beszélgetőtársa Kormos Anett újságíró, humorista.

hogyan legyunk tokos csajok

A szerző, Caitlin Moran meghökkentő és merész: nem lehet szó nélkül elmenni mellette. Ami a szívén, az a száján: nem fél attól, hogy a legkínosabb kérdéseket feszegesse, s hogy nevén nevezze a dolgokat. Azt vallja, ha megosztjuk másokkal nőiségünk sötét, sokáig rejtett titkait, felszabadulunk. Ráadásként pedig mindeközben nagyszerűen szórakozhatunk is.

Könyve Nagy-Britanniában heteken át szerepelt az eladási listák élén, tizenhat országban jelent meg, és közel 400 ezer példány kelt el belőle.

Mindazok, akik értékelik a szókimondást és a fanyar humort, akik kíváncsiak arra, mitől nő manapság a nő, s akik készek arra, hogy nevessenek az őket körülvevő világon és persze önmagukon, azok értékelni fogják ezt a vidám és könnyedségével együtt mégis elgondolkodtató könyvet.

Caitlin Moran 1975-ben született Brightonban. Ő volt az első gyerek az apai oldalról ír katolikus családban, de nem sokáig: hamarosan hét testvére született. Olyan nélkülözésben éltek, hogy a gyerekek a szülők alsóneműit örökölték meg. Moran tizenegy évesen abbahagyta az iskolát – mert gyűlölte a légkört, a szokásokat – és otthon tanult. Egy évvel később esszéversenyt nyert, tizenöt évesen ő lett az első az Observer magazin fiatal riportereknek meghirdetett pályázatán, és ebben az időben publikálták első novelláját. Szédületes karriert futott be igen rövid idő alatt: tizenhat évesen egy zenei hetilapnál dolgozott, egy évvel később pedig már a The Guardianbe és az Observerbe írt. Tizennyolc éves kora óta saját rovata van a Timesban, és társműsorvezetője a népszerű televíziós zenei műsornak, a Naked Citynek. Többször megkapta a brit újságírás legjobbjainak évente odaítélt díjat, a British Press Awardsot. 2010-ben ő lett az év újságírója, egy évvel később az év kritikusának és az év interjújáért járó elismerés is az övé lett.

Forrás: Alexandra Könyvesházak