Orchidea és bromélia kiállítás és vásár – 2013. november 15–17.

A Magyar Orchidea Társaság őszi Orchidea és bromélia kiállításán a sok szebbnél szebb, különleges orchidea mellett a távoli Japán egzotikus orchideáival is megismerkedhetnek azok, akik november 15. és 17. között ellátogatnak a Magyar Mezőgazdasági Múzeumba, a Vajdahunyadvárba.

A kiállítás díszvendége: Japán

Orchidea_plakat

Japán mind gazdasági, mind természeti kincsek vonatkozásában gazdag ország. A 6852 szigetből álló ország éghajlata jellemzően óceáni, a déli szigetek azonban szubtrópusi éghajlati övbe tartoznak, mely megfelelő élőhelyet biztosít sok orchideafajnak.

A japán szigetvilág – sok egyéb különleges és ritka növény mellett – 75 orchideanemzetség és 317 orchideafaj őshazája. Közéjük tartoznak egyebek mellett a szellőorchideák vagy szamurájorchideák, valamint a csónakorchideák néhány faja is, melyeket hazánkban is a legismertebb és legkedveltebb orchideák közt tartanak számon.

Japánban az orchideák a 17-19. században élték fénykorukat. Ebben az időszakban a növények és a természet szeretete még inkább előtérbe került, a gazdag nemesek kincseket fizettek egy-egy ritka orchideáért. Az orchideák a nemesség, a gazdagság és a szépség megtestesítői is voltak Európában és Ázsiában egyaránt.

A Magyar Orchidea Társaság által megrendezett őszi kiállításon a látogatók nemcsak az egzotikus, illatos orchideák látványában gyönyörködhetnek, de bepillantást nyerhetnek Japán négyezer éves kultúrájának egy kis szeletébe is, melyhez a Japán Alapítvány nyújtott önzetlen segítséget.

DSCN0667

Az Orchidea és bromélia kiállítás 2013. november 15-től 17-ig várja a látogatókat a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban.

A kiállítás nyitva tartása:
péntek, szombat, vasárnap: 10-18 óráig

Belépőjegy árak:
felnőtt: 1600 Ft
gyermek (6-18 éves korig) és nyugdíjas (62 év felett): 1200 Ft
családi (2 felnőtt + 2-3 gyermek): 4400 Ft
csoportos jegy (15 fő felett): 1200 Ft
A csoportok kedvezménye előzetes bejelentkezéshez kötött: 06 30 698-9755

A belépőjegyek – egy későbbi időpontban – levásárolhatók a Marczika Kertészetben. A levásárlás feltételeiről az érdeklődők a www.orchideacsodak.hu weboldalon tájékozódhatnak.

Bővebb információ:
www.mezogazdasagimuzeum.hu
www.orchideakiallitas.hu
www.orchideatarsasag.hu

Forrás: Magyar Mezőgazdasági Múzeum