Szarvas József fiatalokkal teremt értéket az Őrségben

Fiatalokkal közösen épít hidat és teremt velük új kulturális értéket Szarvas József, a Nemzeti Színház művésze az őrségi Viszákon.

A Hídépítőhét keretében július 15. és 21. között egy valódi fahíd is megépül a főút és az őshonos gyümölcsfák otthonául szolgáló Tündérkert között, amelyben a Pajtaszínház és Galéria is várja közönségét – mondta el az MTI-nek csütörtökön Szarvas József. Hozzáfűzte: tavaly – hála Csernyus Lőrinc építésznek és a Kós Károly Egyesülés fiatal építészhallgatóinak – megépült a Tündérkert csillaga, amely mágikus védelmet ad a kert körtefáinak és menedéket nyújt a Tündérkertbe érkezőknek.

Idén is folytatják a megkezdett munkát, mégpedig a híd megépítésével. A híd jelkép, hiszen az építmény összeköt egymással, ugyanúgy közösséget erősít, ugyanez a célja a Tündérkertben található Pajtaszínház és Galériának is – mondta.

A hídépítés mellett a Pajtaszínházban előadásokra is várják a közönséget az egy hét alatt. Július 15-én a Színház- és Filmművészeti Egyetem növendékei adják elő Arany János Toldi című művét Horváth Csaba rendezésében. Másnap a szombathelyi Mesebolt Bábszínház mutatja be Baltazár Espinoza utolsó üdülése és üldöztetése című, felnőtteknek szóló előadását. Július 17-én Nagy László Rege a tűzről és a jácintról címmel tart költői estet Gál Tamás a Csavar Színház művészeivel.

Július 19-én Jordán Tamás Széllel szemben című standupját láthatják a pajtában, kapcsolódva Weöres Sándor születésének centenáriumához. Július 20-án Berecz András és Balogh Kálmán estjét láthatják az építők és a viszáki közönség. 21-én este a Dresch Quartet koncertje zárja a programot.

Forrás: MTI