Felújítják az Elisabeth című musicalt a Budapesti Operettszínházban

Új szereposztásban felújítja a Budapesti Operettszínház Michael Kunze és Lévay Szilveszter Elisabeth című musicaljét.

A magyarországi jogok tulajdonosa, a Pentaton Koncertügynökség vezetője, Lőrinczy György elmondta az MTI-nek, hogy a felújítással kapcsolatban az eredeti jogtulajdonosnak, a Vereinigte Bühnen Wien GmbH-nak nem volt semmilyen külön kikötése, de a játszási lehetőségek meghosszabbításakor magától értetődő elvárás, hogy a szereposztást megújítsák.

Így a péntektől összesen 15 alkalommal látható előadás főszerepeiben a színház társulatának olyan fiatal tagjai lépnek színpadra, mint Vágó Bernadett, aki a címszerepet és Bálint Ádám, aki a fiatal Ferenc Józsefet alakítja. A Halált a Rudolfból „előléptetett” Dolhai Attila játssza. Lucheniként új az előadásban Kerényi Miklós Máté is szerepel. Zsófia főhercegnőt Nádasi Veronika mellett Kállay Bori alakítja.

Visszatérnek azonban az Elisabeth többes szereposztásában azok a színészek is, akiknek pályáján a darab fontos állomás volt: a címszerepben látható lesz Janza Kata, Lucheniként pedig Földes Tamás és Mészáros Árpád Zsolt is.
Lőrinczy György megjegyezte: néhány hónapja újították fel az Elisabethet Bécsben is, ahol ismét telt házak előtt fut a musical.

Forrás: MTI