Forgasd ki magadból az érzéseid! Sztárok és gyerekbarát brandek álltak a Cinemira Videóverseny mellé

A Cinemira Nemzetközi Gyerek- és Ifjúsági Filmfesztivál videóversenyt hirdet 20 év alatti fiataloknak, mert a szervezők hisznek abban, hogy az egyéni, vagy akár közös alkotás pozitív hatással lehet a fiatalok érzelmi jóllétére. A kezdeményezés mellé olyan neves művészek álltak, mint Puskás-Dallos Peti, zenész és az Azariah dokumentumfilmet is rendező Mazzag Izabella, akik zsűrizik az alkotásokat. A verseny témáit gyerekbarát brandek adták, mint a LEGO és a TOPJOY, a díjak felajánlói közt ott a Prezi is.

A Cinemirán minden évben három különböző témában alkothatnak a fiatalok. A fesztivál saját témája idén a Boldogság. “Fontosnak tartjuk, hogy most amikor nagyon erősen jelen van a gyerekekben, fiatalokban a szorongás és az elszigeteltség érzése, próbálják meg felfedezni, hogy számukra mit jelent a boldogság, mikor és mitől érzik magukat boldognak és ezt fordítsák filmes nyelvre” – mondta Lakos Nóra, a Cinemira Filmfesztivál vezetője.

Maximum 1,5 perces filmekkel lehet nevezni három kategóriában. A Boldogság mellett a LEGO témán keresztül mindenki felfedezheti saját galaxisát, míg a Neked mit üzen a Topjoy kupak? témában kupak üzenetekből inspirálódva forgathatnak a fiatalok. Az  alkotásokról olyan menő zsűri dönt majd, mint Puskás-Dallos Peti zenész, Hollós Jázmin influenszer, online tartalomgyártó, Lampert Benedek fotográfus és Mazzag Izabella film és videoklip rendező, aki többek között az Azariah dokumentumfilm rendezője. A zsűri tanácsa: a filmjeitek legyenek egyediek, személyesek, tegyétek bele saját gondolataitokat, érzéseiteket.

Egyénileg és csapatban is lehet nevezni, akár több kategóriában is, augusztus 31-ig. A győztesek Aranymókus szobrot, valamint menő filmes eszközbérlést, Prezi előfizetést, Play VR belépőt és mozijegyeket nyerhetnek. A legjobb alkotásokat október 13-án nagyvásznon vetítik a Cinemira Nemzetközi Gyerek-és Ifjúsági Filmfesztiválon.

Bővebb információt a https://www.cinemira.hu/teen/ oldalon találsz.

Nevezési infók: A filmed töltsd fel egy linkre, vagy drive-ra és augusztus 31-ig küldd el a következő címre: cinemiravideoverseny@gmail.com. A tárgyba írd be, hogy melyik témában nevezed a filmed!

Forrás: Cinemira Nemzetközi Gyerek- és Ifjúsági Filmfesztivál

,