Képekre hangolva – Koncertek és tárlatvezetések a Magyar Nemzeti Galéria és a Danubia Zenekar közös nyári sorozatában

Péntek délutáni koncertekre és a zenei programhoz kapcsolódó rövid tárlatvezetésekre várja az érdeklődőket a Danubia Zenekar és a Magyar Nemzeti Galéria. A június 21-én indult új tematikus koncertsorozat minikoncertekkel és tárlatvezetésekkel ünnepli a zene és a képzőművészet sokrétű és intenzív kapcsolatát. A művészetkedvelők még három alkalommal, június 28-án, július 12-én és július 19-én élhetik át az egy-egy korszakra jellemző hangulatot.

A Balog József zongoraművész koncepciója alapján megvalósuló programokon a Magyar Nemzeti Galéria különböző gyűjteményeinek alkotásai és a hozzájuk választott zenei darabok egymást erősítik a befogadói élményben. A sorozat zenei részletei nem egy-egy konkrét műalkotásra, hanem egy teljes korszak kiválóságaira reflektálnak, így a nyitóeseményen a Modern Idők gyűjteményben Bartók Béla, Szokolay Sándor és Hidas Frigyes szerzeményei csendültek fel.

Most pénteken, június 28-án délután 15 órától a Párizsban is tanult Rippl-Rónai József alkotásain, valamint Debussy, Ravel, Kodály Zoltán és Lajtha László zenéjén keresztül fedezhetjük fel a magyar és francia zene és festészet egymásra gyakorolt hatását. A július 12-i tárlatvezetéssel egybekötött koncerten a Gótikus gyűjtemény, majd július 19-én a 19. és 20. századon átívelő nemzeti romantika lesz a főszereplő képben és hangban egyaránt.

További részletek a Danubia Zenekar és a Magyar Nemzeti Galéria közös sorozatáról :

https://utazenehez.hu/koncertek

Forrás: Danubia Zenekar

,