ÚJRA TÁNCPARK! Nyáresti táncelőadások és interaktív programok a parkban

Júliusban még javában tart majd az évad a Nemzeti Táncszínházban. Az elmúlt évek sikerprogramja idén sem marad el: újra könnyed nyári élményt ígér a magyar táncművészet otthona az aktív kulturális tartalomra vágyó közönségnek. Újra július, újra TáncPark: teraszt nyit a táncművészet is.

A Nemzeti Táncszínház a Millenárisra költözése óta, minden évben – így most már hagyományosan – júliusban a parkba költözik. Az alkalmi színpadon estéről-estére, kilenc napon át napon át váltják egymást az együttesek, így garantált a naplementés sokszínűség: a titokzatos tangótól a ritmust követelő néptáncon, és kortárs előadáson át a pezsdítő flamenco-ig.

A Nemzeti Táncszínház TáncParkja igazi unikum, egyedülálló programsorozat, amely a idén is a sokszínűséget, a közös táncot, a könnyedséget, az egyszerit és a megismételhetetlent ígéri és adja a táncot rajongásig szerető közönségének.

A 2024-es TáncPark programsorát mi más nyithatná meg, mint a magyar néptánc. Három estén keresztül a folklóré a főszerep a Magyar Állami Népi Együttes – Hagyományok Háza a Kárpát-medence gazdag folklórkincsét és kulturális sokszínűségét bemutató Körtánc című előadásával érkezik. Másnap a Duna Művészegyüttes Duna fergeteges című darabjában a társulat legvirtuózabb koreográfiáiból kaphatunk ízelítőt. A sort pedig a Fitos Dezső Társulat zárja, akik a falvak zárt közösséginek hagyományaiba, rituáléiba engednek bepillantást.

Nem maradhat egy ilyen izgalmas hét egzotikus utazás nélkül sem: a 20. század első felének egyik legtitokzatosabb és legtragikusabb művészének, a magyar-indiai származású Amrita Sher Gilnek állít emléket a Sivasakti Kalánanda Táncszínház. Az Argentin Tangó Táncszínház és a FlamenCorazónArte Táncszínház vérpezsdítő előadásain pedig garantált, hogy szenvedélyből és érzelmekből nem lesz hiány.

A kortárs táncelőadások szerelmeseit is izgalmas és különleges programokkal várják. Feledi János – Feledi Project az Oláh Dezső Vibratone Quartettel kiegészülve, az érzetek és érzelmek kivételes találkozásáról mesél, megfűszerezve az élő- és a magyar zene jellegzetes esszenciájával. A Kulcsár Noémi Tellabor Shakespeare egyik legismertebb vígjátékát – a Szentivánéji álom – gondolta újra groteszk, humoros és játékos formában, melyben a szerelem természetéről mesélnek.

Végül a TáncPark megkoronázásaként újból a magyar néptánc energiája tölti be a parkot. A Magyar Nemzeti Táncegyüttes koreográfiájában helyet kapnak a legendás csárdások, erdélyi és magyar cigány táncok, üveges karikázó és persze a világ egyik legvirtuózabb férfitánca, a legényes is. Így a nézők – ha csak lélekben is – a Rábaköztől a Székelyföldig a Sárköztől a Matyó vidékig vagy Dél-Alföldig, de együtt utazhatnak a táncosokkal.

A tánctanítás már szinte elmaradhatatlan része a Táncszínház nyári programjának, így egyes előadások után a táncolni vágyók még bele is kóstolhatnak a színpadon látottakba.

A TáncPark estjeire jegyet a már megszokott módon, online lehet váltani az Interticket jegyvásárlási rendszerén keresztül, vagy az előadások előtt az újranyitott épületben található jegypénztárban, személyesen.

A TáncPark rossz idő esetén sem marad el, esős napokon a Nagyterem várja a nyári programsorozatra érkező közönséget.