Fehér ló és lovasa fogadja Munkácsy alkotásait Szegeden

Fehér ló és lovasa fogadja Munkácsy Mihály két alkotását, a Honfoglalás szín- és szénvázlatát a Móra-múzeum előtt június 18-án, kedden. A két remekmű Békéscsabáról tér vissza Szegedre: a képeket a rajtuk szereplő Árpád vezér ihlette fehér ló és lovasa várja majd. A festmény és a szénvázlat is látható lesz a Munkácsy-kiállításon, melyet már a Múzeumok Éjszakáján is láthat a nagyközönség. Június 22-én, szombaton a múzeum falain kívül is Munkácsy-programokkal készülnek: például táncos felvonulással és párbaj-bemutatóval.

Honfoglalás, Díszterem

Egy békéscsabai kiállításról érkezik vissza Munkácsy Mihály Honfoglalás című alkotásának szín- és szénvázlata Szegedre. Mindkét alkotás a Móra Ferenc Múzeum gyűjteményének darabja, melyeken Árpád vezér fehér lovon ülő alakja látható. Ezen apropóból az alkotásokat egy valódi fehér ló és Árpád vezér ihlette lovasa fogja várni a Móra-múzeum előtt június 18-án. Mindkét remekmű a leendő Munkácsy-kiállítás része lesz.

Az igazi Munkácsy-ünnep pedig az idei Múzeumok Éjszakáján veszi kezdetét. Június 22-én, szombaton 18 órától éjfélig várja az érdeklődőket a Móra Ferenc Múzeum, a Fekete ház és a Vármúzeum táncos felvonulással, színpadi programokkal és tárlatvezetésekkel.

https://moramuzeum.hu/muzeumok-ejszkaja-2024/

Forrás: Móra Ferenc Múzeum