189. évad – Fél óra a Miskolci Nemzeti Színházban

Magyarországon egyedülálló, havonta jelentkező harminc perces televíziós műsort készít a Miskolci Nemzeti Színház, amely belülről, a színházi alkotók szemével mutatja meg azt, amit a néző sohasem lát.

Október 5-én 19.25 perckor kerül első alkalommal képernyőre az a szabálytalan televíziós műsor, amelyet a Miskolci Nemzeti Színház a Miskolci Televízióval együttműködve gyárt. A 189. évad – Fél óra a Miskolci Nemzeti Színházban című magazin a színészek, rendezők, táncosok, zenészek világát mutatja be – ahogyan mi, alkotók látjuk: belülről. Célunk, hogy a nézők a kulisszák mögé pillantva közösséget érezhessenek velünk, és még közelebb kerüljenek a színházhoz. A 189. évad egyes epizódjait más-más színpadi rendező – a színházat irányító művészeti tanács egy tagja – szerkeszti, az adássorozat egészének vizuális tartalmáért Cserhalmi Sára filmrendező felel. A magazin főcímzenéjét Cser Ádám, a színház zenei vezetője komponálta.

Az első részben – melyet Szabó Máté, az Én és a kisöcsém rendezője jegyez –, Dr. Sas és Dr. Vas magándetektívek nyomában járva leshetik meg a nézők, hogyan dolgoznak a színháziak, in flagranti találják Roxie-t és Fredet Chicagoban, kiderül, mit jelent az Úri muriban a melodráma, és az is, mi történik, amikor kettéválik a riporter és a rendező személyisége. Közben próba- és előadásrészleteket, színészportrékat látunk.

A magazin minden hónap első péntekén lesz látható a Miskolci Televízió műsorán, első alkalommal az Úri muri bemutatójának napján, október 5-én 18.25-kor.

A 189. évadhoz kapcsolódóan a Miskolci Nemzeti Színház meghirdet a nézők számára egy tévékritika-író versenyt is, a felhívás hamarosan látható lesz a színház weboldalán (www.mnsz.eu).

Hogy miért 189. évad? És hogy miért szabálytalan?

Mert Magyarország első kőszínházaként épp 188 évadon vagyunk túl, mert szeretnénk felkészülni a 190. évad megünneplésére, és mert személyes hangon, a nézők számára is izgalmas, szokatlan módon készítjük el televíziós műsorunkat.

Forrás: Miskolci Nemzeti Színház

www.mnesz.eu