„Olvasóbulival”, képzőművészeti és gasztronómiai meglepetésekkel melegít a nyárra a Kastner Kommunity

Fotó: Mohai Balázs

A Kastner Kommunity kávézó és kreatív közösségi tér reading party-val, egy rendhagyó kiállítással és gasztronómiai különlegességekkel indítja a nyári szezont. Az érdeklődők megvitathatják kedvenc olvasmányélményeiket egymással, sőt Feri, a Főzelékes újhullámos ételeit is megkóstolhatják a II. János Pál pápa téren.

Május utolsó napján még szélesebbre tárja kapuit az érdeklődők előtt a Kastner Kommunity, a hazai és külföldi kreatívok legújabb budapesti találkozóhelye, ahol az Ügynökségek Éjszakájához csatlakozva várnak izgalmas programokkal minden – a kreatív szakma iránt – érdeklődőt. Az Év Közösségi Irodája díjas (2021) hibrid közösségi tér legújabb kiállítása Boros Mátyás képzőművész „Olʌassa!” című tárlatával várja a látogatókat, ami a betűk és a szemészeti olvasótáblák kreatívjait mutatja be az érdeklődőknek.

„A betűk egzakt, összetett jelrendszerek elemei, amiket viszonylag korán elsajátítunk. Amint ezek az absztrakt szimbólumok szavakká formálódnak, a betűkhöz társított hangok mellett az adott szó jelentéstartalmai is körvonalazódni kezdenek. Egy határozott jelsor szubjektív asszociációk sorát képes előhívni, a mély és a felületes rétegekből egyaránt, ráadásul életünk során folyamatosan bővül az egy-egy szóhoz kapcsolódó élményeink száma. Érzékszervi károsodások hatására ezek az értelmezhető formák könnyen válhatnak ellenségessé, bizonytalanná. A tényekből elhajlások, torzult ábrák és deformálódott jelentések lesznek, szétesik vagy összefolyik a látvány. Jelen pillanatban nagyszabású kompozíciók helyett számomra a betűk mikrovilága tűnik a legalkalmasabbnak arra, hogy kis léptékben, de megmutassa, hogyan tud egy alapvető érzékünk – a látásunk – változásának hatására megkérdőjeleződni a külvilággal eddig kialakított, megszokott viszonyunk.” – mondta el Boros Mátyás, aki maga is különböző szemészeti beavatkozásokon esett át az elmúlt másfél évben. Ennek a traumának a feldolgozása a kiállítás, ahol az egyébként monumentális méretben alkotó művész a betűk apró világán keresztül mutatja be világát.

A kiállítás június 12-ig látható a Kastner Kommunity hibrid közösségi és művészeti térben. 

Fotó: Mohai Balázs

Június 7-én ismét "olvasóbulival" várja az irodalom szerelmeseit a Kastner Kommunity. A 2024 tavaszán útjára indított Reading Party-sorozat számára a Kommunity tere kiváló helyszínt biztosít, pláne, hogy a könyvforgatást egy igazán jó kávé mellett tehetik a kultúrabarátok. Akik becsatlakoznának a nyár első "olvasóbulijába", azoknak nincs más dolguk, mint magukkal vinni egy jó könyvet, és elmélyülni benne a halk háttérzene mellett. Az esemény végén a résztvevők egy beszélgetés keretében megoszthatják egymással azokat a gondolataikat, melyek az olvasottak kapcsán születtek meg bennük. A szervezők minden könyvbarátot szeretettel várnak június 7-én az ingyenes eseményre.

A Kastner Kommunity megújult gasztrokínálattal várja a vendégeket a hét minden napján nyitva tartó közösségi térben, ahol a ház saját pörkölésű – és a visszajelzések alapján Budapest egyik legjobb kávéját – lehet kortyolgatni. A Kommunity blend Roseinstein Robi és Bikki Tamás pörkölőmester üzemében, a Brosteryben készül. A kávé mellett szálas kézműves teákat és kisüzemi üdítőket is kínálnak. Esténként gazdag programválasztékkal, kiállításmegnyitókkal, szakmai workshopokkal és kerekasztal-beszélgetésekkel várják az érdeklődőket. A hétvégéken azonban a családok és a baráti társaságok veszik át a szakmázó kreatívok helyét. A vasárnapi brunch kínálat slágere a helyben, saját recept alapján készült vegán és mentes banánkenyér, illetve a citromos-mákos süti. Az alternatív táplálkozás híveinek mangós chia pudding is készül és a LÉnyeg juice bar friss présleveivel is feltölthetőek a vitaminraktárak. Mindezen túl főzeléknapokkal is várják az ebédelni vágyókat a Kastner Kommunity-ben. A csodás ízű, újragondolt vegán és gluténmentes főzelékek, valamint a tartalmas feltétek egyenesen a Klauzál téri piacról, a Hippeace by Főzelékesferiből érkeznek.

Facebook: fb.com/kastnerkommunity/events

Web: https://kommunity.kastner.hu/esemenyek

Boros Mátyás

https://kortarsonline.hu/aktual/boros-matyas.html

http://borosmatyas.blogspot.com/p/cv.html

http://ateliers.hu/hu/boros-matyas

Forrás: Kastner Kommunity

, ,