Isztambulba utazik a Nemzeti Énekkar

A magyar–török közös kulturális évad keretében holnap Isztambulba utazik a Nemzeti Énekkar (karigazgató: Somos Csaba), hogy részt vegyen az 52. Isztambuli Zenei Fesztiválon.

Fotó: MNF / Csibi Szilvia

A kórus június 2-án a 2040 férőhelyes Atatürk Kulturális Központban (AKM) Mozart Requiemjét adja elő a Borusan Istanbul Fiharmonikus Zenekar közreműködésével, Carlo Tenan zeneigazgató, vezető karmester vezényletével. Az est során elhangzik még Arvo Pärt: Zarándokdal (Pilgrim’s Song / Ein Wallfahrtslied) című műve, amelyben közreműködik a Nemzeti Énekkar férfikara, valamint Mozart Szabadkőműves gyászzenéje. A hangverseny énekművészei Giuliana Gianfaldoni – szoprán, Cecilia Molinari – mezzoszoprán, Ilker Arcayürek – tenor és Jongmin Park – basszus.

A diplomáciai kapcsolatok felvételének 100. évfordulóját ünnepli a két ország a tavaly december 18-án kezdődő, egy teljes éven át tartó és mindkét országban zajló magyar-török kulturális évaddal. Az Isztambuli Zenei Fesztivál keretén belül június 12-ig 25 koncertet tartanak a zene szerelmeseinek 17 különböző helyszínen.