Igenis, számít – voksolj, nézz, izgulj az Átriumban június 9-én!

Az önkormányzati és az európai parlamenti választások napján, június 9-én a voksolást követően nézz és izgulj az Átrium épületében: délután 6 órától Antony Jay és Jonathan Lynn Igenis, miniszterelnök úr! című válságkomédiáját láthatják a nézők, majd az előadás után a Bisztróban a Partizán élő eredményváró műsorát követhetjük nézőinkkel. Töltse nálunk a választások estéjét!

A Kultúrbrigád csapata elkötelezett a társadalmi párbeszéd és a demokratikus közélet mellett, ezért mindenkit arra buzdít, hogy június 9-én, vasárnap este 6 óráig éljen állampolgári alapjogával, és adja le voksát valamelyik számára kijelölt választási helyiségben – majd töltse az estét az Átriumban!  

Már több mint tíz éve, hogy a Kultúrbrigád színpadra állította az Igenis, miniszterelnök úr! című, Znamenák István rendezte válságkomédiát az Átrium színpadán. A több mint kétszáz előadást megélt, kétrészes színdarab 2013 óta töretlen sikerrel fut a színház műsorán. Június 9-én este 6 órától láthatják a nézők a hazai és nemzetközi közélet áthallásaival is tarkított darabot, aminek címszereplője Hevér Gábor, míg a minden hájjal megkent kabinetfőnök, Sir Humphrey Appleby szerepében Alföldi Róbertet láthatja a közönség.

A világhírű britcom alapján a magyar színpadra írt előadást az elmúlt években volt, hogy a pillanatnyi közéleti kérdések formálták, míg gyakran az aktuális politikai-társadalmi helyzetek „kúsztak be” a szöveg alá.

Antony Jay és Jonathan Lynn politikai komédiájának, a Yes Ministernek (és utódsorozatának, a Yes Prime Ministernek) – amely a hatalom sajátos, olykor piszkos alkukkal súlyosbított kulisszái mögé enged betekintést – az akkoriban kormányzó Margaret Thatcher is nagy rajongója volt. A darabot a világ sok országában bemutatták, azonban ilyen hosszú szériája sehol nem volt. A magyar változat 2015-ben a szegedi THEALTER Fesztivál közönségdíjas darabja lett.

Az előadást követően a közönség a Bisztróban a Partizán élő eredményváró műsorán keresztül követhetjük nyomon a választás alakulását.

Forrás, fotók forrása: Átrium