Naptárba vele! Egy hónap múlva Múzeumok Éjszakája – Hamarosan indul a nyár legtrendibb kalandja

Az ország legnagyobb kulturális rendezvényét, a Múzeumok Éjszakáját minden évben a nyári napfordulóhoz legközelebb eső hétvégén, idén június 24-én, szombaton rendezik meg. A tavalyihoz hasonlóan idén is több száz helyszínen több ezer programmal készülnek a múzeumok és kiállítóterek. Koncertekkel, tárlatvezetésekkel, interaktív eseményekkel, családi programokkal, valamint számos meglepetéssel várják az érdeklődőket, hogy felejthetetlenné tegyék e varázslatos nyári estét.  

Múzeumok Éjszakája 2022, Néprajzi Múzeum

A Múzeumok Éjszakája kiemelt helyszíne 2023-ban VESZPRÉM

Európa Kulturális Fővárosába különösen érdemes ellátogatni idén június 24-én, mert számos izgalmas múzeumi és kísérőprogrammal készülnek a Múzeumok Éjszakája alkalmából. Különleges tárlatvezetések, interaktív digitális workshopok, filmvetítés, színdarab, nyomozós kalandjáték, valamint hagyományőrző programok is várják az érdeklődőket a „Királynék városában”.

Múzeumok Éjszakája 2022, Néprajzi Múzeum

TRendben vagyunk lesz a Múzeumok Éjszakája idei tematikája 

A Múzeumok Éjszakája nem titkolt szándéka, hogy azoknak is felkeltse az érdeklődését a közgyűjtemények, kiállítóhelyek iránt, akik nem, vagy csak ritkán járnak múzeumba. A tárlatokon és a kapcsolódó programokon bemutatják, hogyan váltakoznak a trendek, miként követik újabb és újabb hullámok egymást, miközben mégis van, ami örök.

Múzeumok Éjszakája 2022, Szépművészeti Múzeum

Az eseménysorozat idén már több mint 20 éves, az évek alatt egyre több fiatal vesz részt a programokon, ami egyre „trendibbé” teszi a múzeumba járást.

Az esemény hivatalos oldala – a www.muzej.hua részletes programkínálattal június elején indul. Itt helyszín, időpont és programtípus szerint is kereshetőek lesznek majd az események,mindezeken túl az Muzéj Facebook- és Instagram-oldalát is érdemes követni, hiszen a szervezők a rendezvényig hátralévő egy hónapban kedvcsináló kisfilmekkel, érdekességekkel, információkkal és értékes nyereményekkel kecsegtető játékokkal is készülnek.

Múzeumok Éjszakája 2022, Zwack Unicum Múzeum

Web: https://muzej.hu/

Facebook: https://www.facebook.com/muzeumokejszakaja

Instagram: https://www.instagram.com/muzeumokejszakaja/

,