Szervusztok, Pajtikák! programsorozat a szegedi Kövér Béla Bábszínházban

A 10. Színházi Olimpia, azon belül is a Bábszínházi Világtalálkozó kiemelkedő eseménye az országszerte megrendezésre kerülő ,,Szervusztok, Pajtikák!” elnevezésű eseménysorozat, melynek első állomása a Tengerhab Gyereknap május 26-28. között kerül megrendezésre Szegeden, a Móra Ferenc Múzeum előtti téren.

A Kövér Béla Bábszínház három napon keresztül reggeltől estig vár kicsiket és nagyokat a Tengerhab Gyereknap elnevezésű programsorozatára, melynek keretén belül 7 különböző országból több, mint 20 fellépő érkezik Szegedre. Többek között fellép az olaszországi Irene Vecchia, a portugál José Manuel Valbom Gil és a katalán Company La Tal. Egy különleges érzékszínházi előadással érkezik Tom Greder és csapata: a Panorama Kino egy improvizatív, interaktív, térspecifikus előadás, melyet pénteken és szombaton két-két alkalommal tekinthet meg a közönség.

Hazai előadásokból sem lesz hiány: Gulyás László Egérparádéja, Takács Dani Vitéz Lászlója és a Kövér Béla Bábszínház Pintyőke Cirkusz, világszám! előadása is szerepel a sokszínű programkínálatban.

Az izgalmas bábelőadások mellett koncertek is várják az érdeklődőket. Szombaton délután a Veronaki Zenekar táncoltatja meg a közönséget, vasárnap pedig a Hahó Együttes dalait énekelheti közösen a család apraja-nagyja. A háromnapos gyereknap állandó programjai között szerepel a Tekergőtér, a Port Ciggedin múzeum totó és Kádár Ferkó fotószínháza is, de bábsimogató és bábkészítő műhely is várja a gyerekeket és szülőket egyaránt.

A Tengerhab Gyereknap a Langaléta Garabonciások óriásbábos vonulással veszi kezdetét május 26-án 10 órakor, és az ukrajnai Art Prom V.O.S.A. Halak című óriásbábos felvonulásával zárul.
A programok ingyenesen látogathatók, de a helyszínen lehetőség lesz Támogatói jegy megvásárlására, ami A nagy Lötty című könyvet és egy a 10. Színházi Olimpia keretén belül júniusban megvalósuló előadás belépőjét foglalja magába. Emellett a helyszínen már most meg lehet váltani a Kövér Béla Bábszínház 2023/24-es évad családi bérleteit.

A Szervusztok, Pajtikák! Programsorozat következő állomásai június 3-án és 4-én, június 17-én és június 23-25. között kerülnek megrendezésre.

Szeretettel várjuk Önt és munkatársait a Tengerhab Gyereknap Fesztiválon!

Forrás: Kövér Béla Bábszínház

,