Próbatermi vendégség

A Nemzeti Filharmonikusoknál évek óta hagyomány, hogy a Próbatermi vendégség sorozatban a zenekar 6. emeleti próbatermébe invitálja közönségét. Ezek a koncertek a Nemzeti Filharmonikus Zenekar és a Nemzeti Énekkar művészei számára is különlegesek, hiszen kamaraegyüttesekben és az általuk kiválasztott művek előadóiként közvetlenebb kapcsolatot teremthetnek a közönséggel.

Próbatermi vendégség © Nagy Attila MNF

Az évad utolsó kamarakoncertjére május 20-án kerül sor, 18.00 órakor az NFZ 6. emeleti próbatermében a Müpában. A házigazda Kálmán László, a Nemzeti Énekkar karigazgató-helyettese.

Az est során elhangzik Claudio Monteverdi, Felix Mendelssohn, Johannes Brahms, Jean-Philippe Rameau, Caroline Shaw, Szentpáli Roland és Bob Chilcott művei.

A részletes műsor az alábbi linken található: https://www.filharmonikusok.hu/koncertek/probatermi-vendegseg-18/

Kálmán László

Következő hangversenyünk: 2023. május 30., kedd, 19:30 – Zeneakadémia

A Magyar Klasszikus Zene Napjahttps://www.filharmonikusok.hu/koncertek/a-magyar-klasszikus-zene-napja-2/

Kocsis Zoltán tiszteletreméltó szokása volt, hogy születésnapján, május 30-án minden évben jótékonysági hangversenyt adott. Ezt a hagyományt elevenítette fel egykori együttese, a Nemzeti Filharmonikus Zenekar és hajdani alma matere, a Zeneakadémia, amikor 2021-ben közösen megalapították A magyar klasszikus zene napját. A hangversenyek Kocsis születésnapján a hazai komolyzene és annak alkotói előtt tisztelegnek – részben azzal a nem titkolt céllal is, hogy új magyar klasszikus zeneművek születését ösztönözzék.

Sok szeretettel várjuk Önöket!