SZAKÍTSD ÁT A HORIZONTOKAT! Nézz animációs kollázsfilmeket május 19-én a Countryside Animafest Cyprus és a Primanima fesztivál közös kezdeményezésében a Contemporary Animation Horizons programmal

A Contemporary Animation Horizons a Countryside Animafest Cyprus és a Primanima Nemzetközi Elsőfilmes Animációs Fesztivál közös, hosszútávú animációs műhelye és programja. 2023-ban a Primanima fesztivál fiatal tehetségeket gondozó nemzetközi Jumpstart programjába ciprusi és magyar résztvevő fiatal alkotókat invitál ezúttal a budaörsi Primanimán túl a salamioui Animafest Cyprus-ra is.

Reisenbüchler Sándor: Békéltetőexpedíció a Mars bolygóra

A program nem csupán a műhelyeket, hanem más kollázsfilmeknek dedikált eseményeket is kínál a jelentkezők és az érdeklődők számára. Immár a második szakmai esemény kerül megrendezésre a nicosiai alkalom után a budaörsi BABtérben.

Május 19. péntek este 7 órától így újra az animációs kollázsfilmek kerülnek a középpontba. Patrovits Tamás a program magyarországi tutora rövid kötetlen beszélgetést tart a jövőbeni szakmai műhelyekről, majd sötétbe borítjuk a BABtér nagytermét és közösen merülünk el a moziban kortárs és klasszikus alkotók kollázs technikával készült válogatott műveivel.

Patrovits Tamás – Kollázs, 2023

FILMPROGRAM
Orosz István, Keresztes Dóra: Arcok
Reisenbüchler Sándor: Barbárok ideje
Patrovits Tamás: Magyar képek: Kanásztánc
Reisenbüchler Sándor: Az 1812-es év
Bánóczky Tibor, Szabó, Sarolta: A hódítók
Reisenbüchler Sándor: Pánik
Reisenbüchler Sándor: Holdmese
Molnár Jaqueline: Pirosvirágú narancskék

A filmprogram kurátora Orosz Anna Ida, a Magyar Nemzeti Filmarchívum filmtörténésze, az eseményt pedig Patrovits Tamás animációs filmrendező, Primanima Fesztivál igazgatója vezeti be. A szekció filmjei a Magyar Nemzeti Filmintézet archívumából érkeznek.

Az eseményre várjuk azokat a fiatal művészeket, diákokat, akik szeretnének többet megtudni a Contemporary Animation Horizons programról, és mindenkit, aki szeretne beülni hozzánk egy nem mindennapi moziélményre!

Tudj meg még többet a Contemporary Animation Horizons programról, kövesd a PrimaZine bejegyzéseit és tudj meg mindent műhelyünkről!

https://www.facebook.com/events/1884520095237961

https://www.primanima.hu/…/contemporary-animation…

https://www.animafest.com.cy/
https://primanimafestival.hu/

Partnerek
COUNTRYSIDE ANIMAFEST CYPRUS
HAMBIS MUNICIPAL GRAFIKAI MÚZEUM
PRIMANIMA FESZTIVÁL
BABTÉR

Támogatók
‍BUDAÖRS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
CIPRUSI KÜLÜGYMINISZTÉRIUM
GÖRÖG INTÉZET
CIPRUSI KÖZTÁRSASÁG NAGYKÖVETSÉGE BUDAPEST

Forrás: Primanima Nemzetközi Elsőfilmes Animációs Fesztivál

,